Onderzoek naar jeugdzorg Zuid-Holland

Er komt een onderzoek naar de bedrijfsvoering en bestuurscultuur bij Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland. Dat heeft de raad van toezicht gisteren in een e-mail aan het personeel laten weten.

AMSTERDAM - De raad vraagt een extern onderzoeksbureau om met de werkvloer en directie in gesprek te gaan, omdat zij klachten ontving van werknemers over de autoritaire bestuursstijl van directeur Maud Groenberg.

Groenberg is sinds 2008 algemeen directeur van Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland, dat met zo'n 1350 medewerkers het grootste Bureau Jeugdzorg van Nederland is. De ondernemingsraad is blij met het onderzoek. 'We hopen dat het helderheid geeft en dat de raad van toezicht daarna actie onderneemt', zegt voorzitter Jan van Zwieten. De ondernemingsraad trok vorig jaar februari al aan de bel bij de raad, omdat hij was geschrokken van de onrust op de werkvloer.

'Mensen voelen zich niet veilig om mee te denken over beleid. Kritische opmerkingen worden niet gewaardeerd en er vallen ontslagen', aldus Van Zwieten. Tegelijkertijd zijn er in korte tijd veel koerswijzigingen in de organisatie geweest, zegt hij. 'De projecten rolden afgelopen jaren over elkaar heen, waardoor de werkdruk voor de hulpverleners is toegenomen. Combineer dat met een autoritaire bestuursstijl en het is chaos.'

Daarnaast leidt de aanwezigheid van veel interim-managers tot irritatie onder het personeel, zegt Van Zwieten. 'Onze deskundigheid wordt niet gebruikt. En al die interimmers kosten veel geld, waarvan wij ons afvragen of dat niet op een andere manier kan worden gebruikt.'

Nadat de ondernemingsraad vorig jaar aan de bel had getrokken, ondernam de raad van toezicht niet direct actie. 'Er was gedoe, maar het leek erop dat het om gedoe ging waar elke organisatie recht op heeft', zegt voorzitter Matt Kemp van de raad van toezicht in de e-mail aan het personeel, die uitlekte via de NOS. Via anonieme brieven ontving de raad daarna echter 'aanvullende informatie' waarover hij nu helderheid wil.

'Wij hebben verschillende gesprekken gevoerd met het personeel en directieleden, maar konden op basis daarvan geen eenduidige analyse maken van de situatie. Om te kunnen besluiten wat er gedaan moet worden, schakelen wij dus het onderzoeksbureau in', laat een woordvoerster namens de raad van toezicht weten.

De ondernemingsraad en de directie leven al een tijd op gespannen voet. Veel zaken worden zo op de spits gedreven dat ze via juristen moeten worden afgehandeld. Afgelopen jaar heeft de ondernemingsraad zeven besluiten van de directie nietig verklaard, Sinds de zomer vergadert de ondernemingsraad niet meer direct met Groenberg, maar met interim-managers. Groenberg is al langere tijd niet aanwezig bij Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland wegens privéomstandigheden.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden