Onderwijs

Uit het bedrijfsleven ben ik overgestapt naar het onderwijs. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Maar het wordt je niet makkelijk gemaakt....

Naast mijn avondstudie aan de Pabo kon ik als onbevoegd leerkracht voor de klas. Fulltime werken ging niet, want ik moest de studie afronden. De tegemoetkoming in de studiekosten (die elke aankomende leerkracht krijgt) was dan ook erg welkom. Op mijn Pabo was er inmiddels een mogelijkheid om een verkort traject in te gaan. Midden in het studiejaar (5 maart) heb ik mijn bevoegheid behaald. Ik blij, school blij, maatschappij blij.

Maar de IB-Groep was helemaal niet blij! Of ik mijn tegemoetkoming gedeeltelijk terug wilde betalen (470,95 euro), want ik had niet het hele studiejaar afgemaakt. Het antwoord op mijn bezwaar: 'Met individuele werkelijke kosten en/of omstandigheden die voor iedere student verschillend zijn en waarvoor tal van oorzaken bestaan, bijvoorbeeld eerder of later afstuderen, kan geen rekening worden gehouden.' Dus als ik op 31 augustus mijn diploma gehaald zou hebben, dan was er niets aan de hand geweest! Het is dat ik leerkracht ben en het goede voorbeeld moet geven, maar de stap naar fraude wordt zo wel heel erg klein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.