Onderwijskantoor Vietnam moet studenten lokken

In de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minh Stad is woensdag een Nederlands onderwijskantoor geopend. Het Netherlands Education Support Office, zoals de vestiging heet, moet het Nederlands hoger onderwijs promoten....

ANP

Op het moment komen jaarlijks ongeveer veertigduizend buitenlandse studenten om te studeren naar Nederland. Daarbij zijn negenhonderd studenten uit Vietnam. Dankzij de snelle economische ontwikkeling van het land ontstaat er een middenklasse die graag wil investeren in de toekomst van hun kinderen, denkt de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs (Nuffic), die het kantoor is begonnen.

De vestiging in Vietnam is de vierde na kantoren in China, Taiwan en Indonesië. De komende twee jaar worden er kantoren geopend in Mexico, Rusland, Brazilië, India, Thailand en Maleisië.

In opdracht van het ministerie van OCW opent het Nuffic kantoren in landen waar veel studenten interesse tonen voor hogere opleidingen in Nederland en waar daarnaast kansen liggen voor Nederlandse universiteiten en hogescholen. De kantoren geven voorlichting over studiemogelijkheden in Nederland en helpen instellingen voor hoger onderwijs in hun omgeving om contacten te leggen in Nederland. In de meeste gevallen is de directeur uit Nederland afkomstig, maar de staf bestaat uit lokale deskundigen, die vaak in nederland heben gestudeerd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden