Ondertussen in . . .

bulgarije De Bulgaarse regering heeft Libië ruim 70 miljoen euro betaald voor de vrijlating van een Palestijns-Bulgaarse arts en vijf Bulgaarse verpleegsters....

Duitsland Duitse scholen moeten naast een brandalarm ook een amokalarm krijgen. Dat staat in de aanbevelingen van de speciale Amokcommissie die is ingesteld na het bloedbad van Winnenden in maart, waarbij zestien mensen omkwamen bij een schietpartij die begon in een school. Ook moeten scholen zo worden ingericht dat er plekken zijn waar scholieren en leraren zich kunnen verschansen als er een amokmaker in het gebouw is. Tevens moeten scholen waar een mobieltjesverbod geldt tijdens de les, nadenken over een versoepeling van het verbod, zodat altijd hulp kan worden ingeroepen tijdens een gewapende aanval op de school.

VS In de VS nemen aan obesitas gerelateerde ziektes bijna 10 procent van alle medische uitgaven voor hun rekening. Het gaat om ongeveer 103 miljard euro, aldus wetenschappers maandag . Volgens het onderzoek steeg het aantal mensen met ernstig overgewicht tussen 1998 en 2006 met 37 procent. Het leidde tot een stijging van 89 procent in uitgaven voor behandeling van aan obesitas gerelateerde ziektes, als diabetes en hartziektes. Mensen met overgewicht gaven in 2006 volgens het rapport 1.005 euro meer uit aan gezondheidszorg dan mensen met een gewoon gewicht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden