ondertussen in...

SAN JUAN Een 26-jarige vrouw uit Puerto Rico dreigt al haar ledematen kwijt te raken na een verkeerd gelopen liposuctie....

EUSTIS Een zesjarige jongen in Florida is in staat van beschuldiging gesteld wegens het betasten van een tienjarig meisje. De moeder van het meisje zei dat de jongen in de schoolbus haar dochter onder meer in de borsten trachtte te bijten, hetgeen in wet te boek staat als een onzedelijke 'aanval' op een kind onder de zestien jaar. Het is nog onduidelijk of de verdachte, wiens identiteit wegens zijn leeftijd niet mag worden genoemd, voor de kinderrechter moet verschijnen. De moeder van het slachtoffer erkende dat oudere jongens de knaap hadden opgehitst.

FULDA In de Duitse plaats Fulda heeft de balpennenverzamelaar Anton Glozbach de grootste balpen ter wereld vervaardigd. De veertien meter lange, houten creatie was meteen goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records. De pen kent een diameter van 2,78 meter en schrijft daadwerkelijk, maar is 'weinig praktisch in het gebruik'. Glozbach begon elf jaar geleden een hele collectie balpennen van beroemdheden aan te leggen. Sindsdien heeft hij er al 7500 verzameld.

OSLO Omdat de Noorse politie maar niet het lichaam kon vinden van een verkeersslachtoffer, besloot ze de oude volkswijsheid, dat een haan verdronkenen kan traceren, op waarheid te testen. Het 17-jarige slachtoffer van een motorongeluk zou in een waterval terecht zijn gekomen. Zelfs met onderwatercamera's en speurhonden werd geen spoor gevonden. Twee agenten gingen daarop met een haan in een roeiboot het water op. Al binnen een paar honderd meter begon de haan te kraaien. Op die plek werd inderdaad het lichaam aangetroffen.

DARWIN Om zijn team tot betere prestaties te bewegen wil een zwemtrainer in Australië een beroep doen op een drie meter lange krokodil. Mark Davies hoopt zijn zwemmers sneller vooruit te helpen door een krokodil van de sponsor, Crocodylus Park, achter hen aan te laten zwemmen. Wel wil hij het beest muilkorven. Totnutoe is het plan niet uitgevoerd omdat er te veel toeschouwers in het zwembad waren die mogelijk bang zouden worden. De kinderen mochten wel met de krokodil op de foto.

MARTINEZ Twaalf personeelsleden van de grote Amerikaanse supermarktketen Safeway hebben formeel protest aangetekend tegen het bedrijfsbeleid om klanten met een glimlach aan te kijken. Veel klanten blijken de van bedrijfswege voorgeschreven vriendelijkheid op te vatten als geflirt. Zo zegt een medewerkster van de vers-afdeling iedere dag wel last te hebben van mannen die denken dat zij iets met hen wil. Een collega van haar moet zich soms achterin de winkel verstoppen voor klanten die achter haar aan blijven lopen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden