ONDERTUSSEN IN...

TORONTO Vrouwen mogen in Ontario, de dichtstbevolkte provincie van Canada, voortaan over straat met ontbloot bovenlichaam, zolang ze daar geen seksuele bedoeling mee hebben....

LONG BEACH Een 28-jarige Amerikaan die ruzie kreeg in de bar van een cruiseschip, raakte maandag zijn neus kwijt toen die door een tegenstander werd afgebeten. Het orgaan werd in ijs verpakt aan boord van het schip, dat zich 55 kilometer uit de kust bevond. Aan wal is de neus weer aangezet. Enkele verdachten zijn aangehouden.

VRIEZENVEEN Twee pony's zijn in een weiland nabij Vriezenveen beroofd van hun staarten. De eigenaar heeft dinsdag aangifte gedaan bij de politie. Die vermoedt dat de daders een onlangs uitgezonden tv-programma hebben gezien waarin paarden- en ponyhaar een geneeskrachtige werking kreeg toegedicht. Vorige week werden ook in Enter en Heino ponystaarten afgeknipt.

CAIRO De Egyptische Bibliotheek is op zoek naar een ervaren kraker voor het openen van een kluis die vol gouden en zilveren munten ligt. De uit de jaren dertig stammende inhoud van een Duitse kluis werd vorige week ontdekt door bibliotheekmedewerkers. Na hun vondst deden ze de brandkast weer op slot en zetten ze er bewakers bij, maar niemand heeft het ding nadien nog open kunnen krijgen.

ORENSE Tijdens een jacht op wilde zwijnen in het noordwesten van Spanje heeft een hond kans gezien zijn eigenaar neer te schieten. Het beest trapte op een met hagelpatronen geladen geweer. Daarbij raakte hij zijn baas vol in het achterwerk. De jager herstelt in het ziekenhuis.

LANCASHIRE Een agente in de Britse plaats Chorley deed met haar indringende parfumlucht het brandalarm op het politiebureau afgaan. In allerijl moesten vervolgens 25 agenten en drie gevangenen het bureau verlaten. De brandweer was snel ter plekke en kon onverrichterzake weer naar huis. De agente zei dat het incident haar 'enigszins in verlegenheid heeft gebracht'.

SINGAPORE De strenge anti-rookwetgeving van Singapore is tijdelijk versoepeld in verband met het daar gehouden congres van de Wereld Handels Organisatie. Normaliter staat er een boete van 1200 gulden op het roken in gebouwen met airconditioning, en peuken mogen uitsluitend in openbare asbakken worden uitgedrukt. In het congresgebouw waar de conventie wordt gehouden, gelden die regels nu niet. Op de gang mag worden gerookt. Een verbod is wel van kracht in het auditorium en het perscentrum.

BOGOTA Tweederde van de vrijgezelle vrouwen in Colombia zegt het orgasme te veinzen, meldt het blad Mujer na diepgaand onderzoek. Getrouwde vrouwen jokken in ongeveer 40 procent van de gevallen tegen hun man over het orgasme. 'Colombiaanse vrouwen', concludeert het tijdschrift, 'hebben een ernstig probleem.' Te veel van hen zouden zijn 'onderworpen aan hun man'.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden