Ondertussen in . . .

ULFT De politie doet onderzoek naar de recente dood van twee postduiven in Ulft (Gelderland). Een van de twee vogels – een exemplaar met een waarde van enkele duizenden euro’s – is in ieder geval door een luchtdrukkogeltje om het leven gekomen....

De eigenaar vond de doodgeschoten duif vorige week in zijn tuin. Op 1 april had hij daar ook al een van zijn duiven dood aangetroffen, maar of ook dat dier door een misdrijf om het leven kwam, is moeilijk vast te stellen. De duivenmelker heeft die duif – die enkele honderden euro’s waard was – weggedaan zonder de doodsoorzaak te laten onderzoeken. De politie vraagt getuigen zich te melden.

LOPPERSUM In het noorden van de provincie Groningen heeft zich dinsdagavond een lichte aardbeving voorgedaan. De beving had een kracht van 2,6 op de schaal van Richter en viel daarmee volgens het KNMI voor die regio in de middenmoot.

Sommige Groningers meldden dat zij kort lagen te schudden in hun bed, anderen spraken van krakende deuren.

DE BILT Een inwoner van De Bilt heeft dinsdag bij graafwerkzaamheden in zijn tuin dertig granaten, twintig slagpijpjes en munitie gevonden. De voorraad komt hoogstwaarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog, denkt de politie. ‘Het is destijds misschien een opslagplaatsje geweest.’

AMSTERDAM Pleziervaarders moeten zich tijdens Koninginnedag een beetje gedeisd houden op de Amsterdamse grachten. Ze mogen wel muziek opzetten, maar die mag op meer dan 10 meter van de boot niet te horen zijn. De regel geldt dit jaar voor het eerst.

Als feestvierders te veel lawaai maken, kan de politie hun geluidsapparatuur in beslag nemen. Vanaf 21.00 uur mogen pleziervaarders helemaal geen muziek meer draaien. De politie controleert vanaf dat tijdstip extra en tolereert geen overtredingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden