ONDERTUSSEN IN...

TAMPA De politie van Tampa, Florida heeft na klachten van omwonenden een huis van ruim duizend ratten ontdaan. Het huis werd bewoond door een 76-jarige vrouw en haar 54-jarige dochter....

BELLEVILLE Michelle Tribout kan veel hebben, maar de 36-jarige moeder van drie kinderen uit het Amerikaanse Belleville werd het deze week toch te gortig. Zij klom in een boom en weigerde demonstratief naar beneden te komen. Op een bord dat zij in de tuin had gezet had Tribout geschreven: 'Moeder in staking', met daaronder een lijst van dingen die zij niet meer wilde doen, zoals koken, schoonmaken en de huishoudkas bijhouden. Tribout hield het een tijd uit in de boomhut van haar kinderen, maar kwam woensdag naar beneden toen haar kinderen als gebaar van goede wil chocoladecake onder de boom hadden gelegd. 'Ze moeten maar eens aardig tegen me zijn. De onderhandelingen zijn gaande', aldus de moeder na haar waarschuwingsstaking.

KOPENHAGEN Een gevangene in een inrichting bij Kopenhagen heeft deze week een medegevangene in gijzeling genomen. De man gaf zich over nadat de directie zijn enige eis - een pizza - hadden ingewilligd. De 22-jarige gevangene, die een straf voor een dubbele moord uitzit, sloeg een cipier met een ijzeren staaf op het hoofd. Daarop ontstond een kort oproer dat door de politie werd beëindigd. De agenten konden echter niet voorkomen dat de gewelddadige gevangene een andere gevangene korte tijd met een mes bedreigde. 'Zijn enige eis was een pizza', zei gevangenisdirecteur Poul Lunk op de televisie. De gijzelaar werd vrijgelaten nadat de gevangene de pizza had verorberd.

KAMPEN De politie in Kampen is woensdag drie uur oppas geweest voor een baby die door de uit Rusland afkomstige moeder was achtergelaten bij een woningbouwvereniging. De vrouw had haar kind demonstratief in de steek gelaten omdat zij niet direct een woning kreeg toegewezen. Zij meldde zich later met de vader bij de woningbouwvereniging om te horen of zij de geëiste woning kregen. Na een gesprek met de politie zijn beiden met de baby, maar zonder toezegging van een nieuwe woning, vertrokken.

BOEDAPEST Een Hongaar is met zijn nieuwe kunstgebit naar de tandarts teruggegaan nadat hij had ontdekt dat via zijn valse tanden een radiostation te horen was. De 69-jarige man kon niet slapen omdat hij 24 uur per dag de staatsradio hoorde. Hij bleek vlakbij een sterke middengolfzender te wonen. Het metaal in zijn gebit pikte het signaal op. Nadat de tandarts deskundigen op het gebied van radio had geraadpleegd, verhielp hij het probleem met wat kleine aanpassingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden