ONDERTUSSEN IN...

BEIJING Volgens het gemeentebestuur van de Chinese stad Shenyang is het aantal door muizen overgebrachte ziektes dit jaar gestegen met 17 procent....

NEW YORK De hardrockband Kiss gaat op wereldtoernee. Voor het eerst in vijftien jaar zijn de heren Simmons, Frehley, Criss en Stanley bij elkaar. De Kiss-leden verschenen dinsdag in hun welbekende schmink-uitdossing op een persconferentie in Manhattan, waar zij het nieuws wereldkundig maakten. De band Kiss begon in 1972 en

werd bekend vanwege de spectaculaire shows waarin de bizar geschminkte bandleden zich uitleefden te midden van rookbommen en rokende gitaren met de vuurspuwende en tong-uitstekende Gene Simmons als hoogtepunt. De band viel uit elkaar in 1981. Begin dit jaar werd in de originele formatie de cd Kiss Unplugged opgenomen.

DEN HAAG Een 47-jarige vrouw uit Den Haag kwam klem te zitten in een tweeëneenhalve meter diepe bloembak toen zij daar op zoek ging naar haar wandelstok. Een voorbijganger hoorde de vrouw om hulp roepen en zag een arm boven de bak uitsteken. Hij probeerde de vrouw omhoog te trekken, maar slaagde hier niet in. De vrouw werd uiteindelijk door de brandweer bevrijd. De stenen bak waarin zij zat moest worden weggehakt. Na te zijn verlost maakte de vrouw een verwarde indruk. Haar wandelstok werd nergens aangetroffen.

SOUTHAMPTON In een poging zijn teddybeer te redden van zijn moeders opruimwoede, heeft een vijfjarige kleuter de politie ingeschakeld. De vrouw had gedreigd het knuffelbeest weg te gooien, als het jongetje zijn kamer niet zou opruimen. De kleuter belde onmiddellijk het alarmnummer. 'Ik heb de politie gebeld en ze komen je in de gevangenis stoppen, mamma', zei het kind toen de politie met zwaailichten arriveerde. Na een gesprek met de politieman ging de kleuter zijn kamer opruimen.

SINGAPORE Een feestje van de rijkste man ter wereld, sultan Hassanal Bolkiah van het sultanaat Brunei, werd opgeluisterd door een privé-show van de dansende zangeres Tina Turner. Het sultanaat Brunei is een van de geheimzinnigste oorden ter wereld. Er is vrijwel niets bekend over de gang van zaken in het land. Turner en haar medewerkers moesten een contract ondertekenen waarin stond dat zij 'niets hadden gezien'. De geluidstechnicus van Tina Turner, Rory Madden, wilde wel kwijt dat ze hadden gelogeerd in een paleis met 1.778 kamers, waar alles van goud was. 'Wij waren de hofnarren', aldus Madden.

MOSKOU Dieven hebben een halve kilometer spoorlijn gestolen in het oosten van Rusland. Ze hebben de rails verkocht net over de grens in China. Volgens de Russische autoriteiten is de rails met valse documenten over de grens gesmokkeld. De diefstal werd ontdekt een dag nadat de gestolen waar in het buurland was verkocht. De politie heeft zes verdachten aangehouden, die naar verluidt ieder tweehonderd dollar hebben ontvangen van niet nader geïdentificeerde kopers uit China.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden