ONDERTUSSEN IN ...

JERUZALEM De vooraanstaande Israëlische ultra-orthodoxe rabbijn O. Yosef heeft bepaald dat het neuspeuteren op de sabbat geoorloofd is. De krant Yediot Ahronot meldde deze week dat de rabbijn het neuspeuteren juist had verboden, omdat er met het peuteren ook haartjes mee kunnen komen en het op de sabbat verboden is...

ATLANTA Gouverneur Z. Miller van de Amerikaanse staat Georgia wil elke pasgeborene een cd met klassieke muziek schenken om zijn of haar intellectuele prestaties te verbeteren. Volgens Miller is uit onderzoek gebleken dat kinderen die van jongs af naar klassieke muziek luisteren, uitblinken in vakken als wiskunde en de natuurwetenschappen of in het schaakspel. De staat heeft een overschot op de begroting en kan zich daarom de kosten van de cd's, ongeveer 200 duizend gulden, veroorloven.

CAIRO De politie in Caïro heeft deze week een vrouw gearresteerd wegens het afbijten van een van de vingers van haar man. De verdachte kwam tot haar daad tijdens een echtelijke ruzie. Behalve kwaadheid bleek ook honger een motief te zijn. In Egypte is het nu vastentijd, ofwel ramadan.

SIBENIK De Kroatische boer J. Vrancic zegt deze week een conversatie te hebben gevoerd met vier buitenaardse wezens die op zijn grond waren geland. De wezens zouden met hun ijzeren ruimteschip rustig op de aarde terecht zijn gekomen naast de plek waar hij zijn vee aan het hoeden was. 'Ik was niet bang', zei Vrancic, 'want ik had zulke gebeurtenissen al eens op tv gezien.' Volgens Vrancic spraken de wezens 'een gebroken soort Kroatisch'. De boer wilde ze te eten geven. Dit aanbod werd beleefd afgeslagen. Vrancic: 'Ze zeiden dat ze geen honger hadden.'

TOKIO Een 69-jarige Japanner is dinsdag beroofd na te zijn uitgeschakeld door een sneeuwbal. Het slachtoffer verliet net een bank in Tokio toen een dief hem een pak sneeuw in het gelaat wierp en zijn tas weggriste. De overvaller sprong in een auto en verdween. De buit bedroeg 11,7 miljoen yen, 180 duizend gulden. De dader is niet gepakt.

TEHERAN Iran heeft Chelsea Clinton, dochter van de Amerikaanse president, een Engelse vertaling van de koran gestuurd. Het hoofd van het Amir Momenan Wetenschappelijke en Religieuze Onderzoekscentrum, gevestigd in de Iraanse stad Isfahan, verklaarde dat de presidentsdochter zelf om een exemplaar had gevraagd.

SALISBURY De politie van het Engelse Salisbury heeft dinsdag een klemmend beroep gedaan op de gasten van een café om de bankbiljetten terug te geven die een klant de week ervoor over hen had uitgestrooid. Het gaat om ruim duizend pond (3.500 gulden), afkomstig van een keurig geklede man. Volgens de politie verkeerde hij ten tijde van zijn gulle bui in ernstige geestelijke nood en is hij intussen opgenomen in het ziekenhuis. Twee klanten gaven tot dusverre gehoor aan de oproep.

SYDNEY Inwoners van Noord-Australië hebben de overheid deze week verzocht het verbod op de krokodillenjacht op te heffen, nu een aantal plaatsen heeft te kampen met een grote krokodillenplaag. De beesten jagen mensen en dieren op en trekken plunderend door toeristenoorden. Wie een krokodil doodschiet, is in Australië sedert 1971 in overtreding.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden