ONDERTUSSEN IN ...

Niet bekend..

WIJN Aanhangers van de vroegere dictator van Chili, Augusto Pinochet, doen er alles aan om de hoge advocaatskosten van hun idool te helpen bekostigen. Voor veertig gulden verkopen ze een kwaliteitswijn met de naam 'Generaal-kapitein'. De wijn is telefonisch te bestellen. In Londen zijn de zeven Law Lords van het hoogste Britse rechtscollege nog altijd bijeen om opnieuw te bekijken of de arrestatie van Pinochet vorig jaar oktober rechtmatig was.

BERLIJN Een Berlijnse metrobestuurster die achter het bedieningspaneel buiten westen raakte, bleek een alcoholpromillage van 3,6 in haar bloed te hebben. Het was de passagiers al opgevallen dat de bestuurster telkens nogal plotseling remde en dat de trein op stations half in de tunnel bleef staan.

HIGH POINT Bij de politie van High Point, North Carolina, regende het deze week klachten over een politieagente die op Eastchester Drive geposteerd was. Burgers vonden haar onvriendelijk omdat ze niet terugzwaaide. Anderen beweerden dat ze sliep. Eén voorbijganger dacht dat ze dood was en belde het alarmnummer. Bij nader inzien bleek de agente een etalagepop in uniform. Die was door de politie op een opvallende plaats in een auto gezet om snelheidsovertreders af te schrikken.

LONDEN Op de Britse televisie is woensdagavond de eerste reclamespot uitgezonden die speciaal voor katten is gemaakt. Tijdens het fimpje zijn muizen, vogels, kluwen wol en volle eetbakjes te zien. Volgens producent Whiskas gaat het om 'ingrediënten die helemaal op de interesses van de geliefde huisdieren zijn afgestemd'. Kort voor het begin van de spot worden katteneigenaars opgeroepen hun beesten voor de tv te installeren. 'Nu worden eindelijk diegenen aangesproken voor wie de commercial bedoeld is', aldus een Whiskas-woordvoerder.

KOPENHAGEN Een 19-jarige Deense computerkraker koos het verkeerde slachtoffer toen hij onwillekeurig besloot in de computerbestanden van ene A. Gammelgaard te snuffelen. Gammelgaard bleek namelijk hoofd van een speciale politie-eenheid tegen computercriminaliteit. Na een korte zoektocht slaagde de agent erin de indringer op te sporen. Hem hangen zes maanden cel boven het hoofd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden