ONDERTUSSEN IN...

ROME Italiaanse gevangenen mogen voortaan huisdieren houden in hun cel. Bij wijze van anti-vervelingstherapie wordt het hun toegestaan zich te ontfermen over poezen, vissen en vogeltjes....

AMSTERDAM De politie heeft woensdagavond in een touringcar in Amsterdam een man aangehouden die een jachtgeweer en tien hagelpatronen vervoerde. De Amsterdammer had een dagtocht naar Antwerpen geboekt om het wapen daar te kopen. Volgens de man wilde hij met het geweer op everzwijnen gaan jagen in Bulgarije. Hij wilde graag een kop van een everzwijn aan de muur. Jagen is volgens hem goedkoper dan de aanschaf van een kop. Passagiers in de bus alarmeerden de politie.

BERLIJN Gerlind Ahnert, de eerste omroepster van Oost-Berlijn, vertelt in het weekblad Super Illu over de televisie van de voormalige DDR. Lotte Ulbricht, echtgenote van staatsleider Walter Ulbricht, blijkt in de jaren zestig de televisie niet zelden te hebben opgebeld met het verzoek een film te herhalen omdat zij 's avonds voor de buis in slaap was gevallen. 'Wij zonden dan natuurlijk een herhaling uit', zegt Ahnert. 'Haar wens was bevel.'

BERLIJN Wachtende mensen in het metrostation Schwarzkopfstrasse in Berlijn keken dinsdag vreemd op toen er een gezin met een auto op het perron belandde. De vader, die aan het stuur zat, was waarschijnlijk door de onrustige kroost afgeleid en van de weg geraakt. De auto denderde daarop vijftien meter de metrotrap af. Het gezin kwam er met lichte hoofdwonden vanaf.

BANGKOK Het enige getrouwde stel orang-oetans van Thailand heeft deze week een baby gekregen. Moeder Zuzu, acht jaar oud, schonk dinsdag het leven aan een 1100 gram zware zoon. De bevalling, waarnaar al weken werd uitgezien, vond plaats in de Lopburi-dierentuin, 120 kilometer benoorden Bangkok. De dierentuin is overspoeld door honderden mensen die getuige wilden zijn van de geboorte. Die is gevierd met champagne en een groot feest.

MOSKOU Arbeidsters van een Russische fabriek zijn tevreden met de uitbetaling in bh's, waartoe hun firma door geldgebrek is overgegaan. Zij zeggen meer dan 40 procent extra te verdienen door de verkoop van de kledingstukken. Het gemiddelde maandsalaris bestaat thans uit 38 bh's, die per stuk omgerekend bijna vier gulden kosten. Het personeel van de fabriek Wolgograd Armina kan ook kiezen voor betaling in andere soorten ondergoed. Het is ook toegestaan te wachten tot er genoeg contant geld is om het loonzakje te vullen.

SINGAPORE Politiehonden in Singapore worden voortaan tweetalig opgevoed. De uit China afkomstige herdershonden moeten naast Chinees nu ook Engels leren, berichtte de krant Sunday Times. Het bijspijkeren van de taalkennis van de honden is noodzakelijk omdat 30 procent van de politieagenten uit de hondenbrigade van Singapore niet van Chinese afkomst is. Om de beesten de fundamentele commandowoorden in het Engels te leren, is een training van een maand nodig. De huidige 132 herdershonden van de brigade hebben al twee weken cursus gehad. Gemeld is dat ze al een aardig woordje Engels verstaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden