ONDERTUSSEN IN...

BERNHEZE De burgemeester van het dorp Bernheze in Noord-Brabant is geschokt over nepbrieven die de afgelopen dagen bij boeren in de bus vielen....

RIVERSIDE Een 26-jarige ziekenhuispatiënt in het Amerikaanse Riverside heeft de penis van zijn 83-jarige kamergenoot afgebeten. De aanvaller beging zijn daad waarschijnlijk onder invloed van een sterk pijnstillend medicijn dat hem bovenmenselijke krachten verleende. Tien agenten waren nodig om de razende man te overmeesteren. Het 83-jarige slachtoffer onderging intussen een operatie waarbij zijn penis werd aangenaaid.

LONDEN De Franse journalist Jean-Dominique Bauby, die vijftien maanden geleden door een beroerte vrijwel geheel verlamd raakte, heeft een boek van 130 pagina's geschreven. Hij dicteerde de tekst met het enige lichaamsdeel dat hij nog kan bewegen: zijn linker ooglid. De 28 hoofdstukken van het boek getiteld Le Scaphandre et le Papillon gaf de 44-jarige Bauby letter voor letter door aan een vertegenwoordiger van de uitgeverij.

LAS VEGAS In Nevada moet de 9-jarige Jeremy Anderson voor de rechter komen omdat hij zijn naam in nat cement heeft geschreven. Het kind beweert dat hij met vriendjes uit school naar huis liep, toen een wegwerker hen vroeg of zij hun naam in een pas aangelegde stoep wilden schrijven. De moeder van Jeremy heeft van de aannemer een rekening van elfduizend dollar gepresenteerd gekregen omdat het werk moest worden overgedaan.

SANTIAGO De Chileense politie heeft 49 automobilisten aangehouden omdat ze draagbare telefoons gebruikten onder het rijden. Nader onderzoek wees uit dat eenderde van de aangehoudenen met een neptelefoon in de hand achter het stuur zat. De twee politiemannen die de controle uitvoerden, stuitten onder meer op telefoons van hout en plastic. Draagbare telefoons gelden in Chili als het ultieme statussymbool.

BAVEL Een echtpaar in het Brabantse Bavel is op de dag van zijn zilveren bruiloft door een onbekende onaangenaam verrast met een big van zes weken. De heer des huizes trof het dier gillend in de woonkamer aan, die op dat moment al was onder gepoept. Ook had de big zich tegoed gedaan aan een aantal schoenen. De te hulp geroepen Algemene Inspectie Dienst moest het varken afmaken, omdat Bavel vanwege de varkenspest risico-gebied is.

VAALS Bij de herbestrating van de top van de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland, hebben Nederlandse stratenmakers zonder opzet 34 vierkante meter teveel bestraat. Zij deden dit aan de hand van berekeningen van het Nederlandse kadaster. België was het met die calculaties niet eens en beriep zich op eigen metingen. Overleg over de kwestie heeft zeven maanden in beslag genomen. De Belgen hebben besloten de zaak niet op de spits te drijven en het stukje land van minder dan een schopbreedte groot aan Nederland geschonken.

ANKARA Het Turkse ministerie van Volksgezondheid wil paal en perk stellen aan de gewoonte van Turken om elkaar bij elke begroeting en bij elk afscheid twee zoenen op de wangen te geven. De autoriteiten hopen daarmee onder andere besmetting met de ziekte ban Pfeiffer te voorkomen. Naar schatting 6 procent van de Turkse bevolking is besmet of besmet geweest met die 'zoenziekte' wordt genoemd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden