Ondertussen in...

ZWOLLE Het college van B en W in Zwolle heeft besloten dat akoestisch spelende straatmuzikanten niet langer dan vijftien minuten op dezelfde plek mogen blijven staan....

ACCRA De 23-jarige Ghanees Aleobiga Aberima bleek ondanks een behandeling door een toverdokter, een zogenaamde jujuman, niet onkwetsbaar voor kogels. Aberima uit Lambu was samen met vijftien dorpsgenoten twee weken lang iedere dag ingesmeerd met een kruidenmengsel. Hij stelde zich beschikbaar om de proef op de som te nemen. Toen Amerima met een geweer werd beschoten, was hij op slag dood.

ATHENE Een 23-jarige Fransman is gearresteerd nadat hij aan boord van een vliegtuig van het Griekse Olympic Airways een striptease had opgevoerd. Voordat het toestel zou opstijgen voor de vlucht van Athene naar Parijs lieten stewardessen zien hoe de reddingsvesten werken. Dat inspireerde de Fransman tot het uittrekken van zijn kleren. 'Ik deed het als grapje. Ik ben impotent', verklaarde hij.

CINCINNATI De Amerikaanse posterijen zijn op zoek naar een voormalige studente uit Kentucky om met een vertraging van 92 jaar een ansichtkaart te bezorgen. De kaart werd gevonden tijdens het verschuiven van machines in het postkantoor van Cincinnati. Het is overigens niet duidelijk hoe hij daar kwam. Het postkantoor werd pas 27 jaar na het posten van de kaart gebouwd.

ROYAN In Frankrijk is een met BSE besmet jachtluipaard gedood. Het roofdier in de dierentuin van Palmyre bij de plaats Royan werd in 1992 in Frankrijk geboren. Zijn voedsel bestond voor 60 procent uit rundvlees. Het is het derde jachtluipaard dat in een Franse dierentuin het slachtoffer is geworden van de gekkekoeienziekte. De andere waren geïmporteerd uit Groot-Brittannië.

BANGUI De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft het leger ingezet om het gebruik van bleekmiddelen voor de huid te bestrijden. Soldaten namen de cosmeticaproducten in beslag en sloten winkels. Een maand geleden tekende president Ange-Felix Patasse een decreet waarin het ongereguleerde en excessieve gebruik van bleekmiddelen voor de huid werd verboden. De crèmes kunnen bijwerkingen als huidbeschadigingen, donker wordende huid of huidkanker veroorzaken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden