ONDERTUSSEN IN ...

SAN FRANCISCO Op een veiling in Californië zijn dinsdag de pistolen geveild waarmee twee mannen in 1853 het laatste persoonlijke duel hebben uitgevochten....

MÜNCHEN Uit een enquête van het Duitse tijdschrift Freizeit Revue blijkt dat de volkszanger Heino zijn blonde haar beter niet zwart had kunnen laten verven. De zanger had zijn haar zwart gekleurd na een verloren weddenschap in het televisieprogramma Wetten dass. . . Van de 2.600 ondervraagde lezers bleek 80,6 procent meer prijs te stellen op een blonde Heino.

LONDEN In Groot-Brittannië is deze week de eerste professionele bokswedstrijd voor vrouwen gewonnen door de 30-jarige Jane Couch. Kort na aanvang van de tweede ronde sloeg Couch met een rechtse hoek haar 18-jarige Duitse opponent tegen de vlakte. 'Ik hoop dat ik een inspiratie voor vrouwen zal zijn', luidde na afloop het commentaar van de Britse, die door de boksbond lange tijd een proflicentie werd geweigerd. Ten onrechte, vindt Couch: 'Vrouwen boksen al sinds de Romeinse tijd.'

NEW YORK Een onderwijzeres op een school in New York is geschorst nadat ze haar overwegend zwarte leerlingen had laten lezen in het boek Nappy hair, vrij vertaald Kroeskop, dat in Amerika geldt als een scheldwoord. Het boek gaat over een meisje met een grote bos onhandelbaar kroeshaar. De onderwijzeres wekte de woede van de ouders van de leerlingen, die dreigden met represailles. Volgens de onderwijsraad bevat het boek weliswaar provocerende passages, maar heeft het over het algemeen een positieve boodschap. De onderwijzeres mag van de school terugkomen, maar heeft daarvoor vriendelijk bedankt.

ATHENE Zo'n vijftien Koerden die op een plein in het centrum van Athene in hongerstaking waren gegaan als steunbetuiging aan hun gearresteerde leider Öcalan, zijn dinsdag op de proef gesteld door een zuivelbedrijf en leerlingen van een koksschool die op hetzelfde plein 's werelds grootste chocoladesoes maakten. Toen de soes met 500 kilo slagroom klaar was, werden voorbijgangers uitgenodigd om te proeven. Sommige passanten vonden de actie getuigen van slechte smaak. Voor zover bekend heeft geen van de hongerstakers zich aan de soes gezondigd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden