ONDERTUSSEN IN ...

ADELAIDE Een Australische soldaat is onlangs tijdens de WK zwemmen in zijn land uit zijn ceremoniële functie ontheven omdat hij te dik was om op tv te verschijnen....

MELBOURNE Een Braziliaans meisje heeft een fles met boodschap gevonden die dertien jaar geleden door een Australische zeeman bij Rotterdam in zee is gegooid. De 8-jarige Flavia Novoa vond de verzegelde whiskyfles aan de kust 1.350 kilometer ten zuiden van Rio de Janeiro. Zij was daar op vakantie met haar ouders. Michael Catania gooide de flessenpost op 12 februari 1985 in zee na het uitlopen van zijn schip uit de Rotterdamse haven.

JERUZALEM De Israëlische politie organiseerde de afgelopen week een grootscheepse zoekactie naar een lijk zonder penis, maar heeft haar actie maandag na twaalf uur met rood hoofd moeten beëindigen. Het zoeken begon nadat een student in Jeruzalem een stuk vlees op zijn sofa had ontdekt dat was binnengebracht door de kat. Aanvankelijk meende men dat om een mannelijk lid ging. Onderzoek in het laboratorium van de patholoog-anatoom gaf al snel aan dat het een rattenfoetus was.

PEKING Een Chinese boer kan na een operatie weer normaal eten en praten. De man werd in een militair hospitaal geholpen aan een nog onverklaarbaar verschijnsel: hij had drie tongen. Volgens het Chinese persbureau Xinhua werd Xiang Shihua 32 jaar geleden normaal met één tong geboren. Toen hij 5 was, had hij er twee. Later kwam er nog een derde bij. De afgelopen twintig jaar kon Xiang slechts vloeibaar voedsel tot zich nemen, praten was er nauwelijks bij. De artsen die hem behandelden denken dat er sprake was van een vorm van een bindweefselgezwel.

KHARTOEM Een Eritreeër die schuldig is bevonden aan alcoholsmokkel, zag zijn hele voorraad drank deze week in de Nijl verdwijnen. De Sudanese politie goot meer dan 1.300 flessen whisky en gin leeg in de rivier. De man werd ook veroordeeld tot een jaar celstraf en een boete van drie miljoen Sudanese pond (ongeveer 3.300 gulden).

STAFFORD Een 11-jarig jongetje in de Amerikaanse stad Stafford heeft bekend samen met een vriendje 5.000 dollar te hebben gestolen na een inbraak in een huis. De politie ontdekte de diefstal doordat het jongetje tijdens een les achttien biljetten van honderd dollar de lucht in gooide. Klasgenootjes raapten het geld bij elkaar, maar moesten het later weer inleveren bij de schoolleiding.

LONDEN Het probleem van hondenpoep in Engelse straten en parken kan straks door een spuitbusje tot het verleden behoren. De spuitbus bevriest de poep, die in een harde klomp verandert die makkelijk kan worden meegenomen. 'Hondenbezitters zijn er waanzinnig enthousiast over, het verandert hun leven', zegt N. Westcott, directeur van de groothandel die het product op de markt brengt.

DUBAI Dubai, deel van de Verenigde Arabische Emiraten, gaat het roken van de waterpijp in cafés na middernacht verbieden. Volgens een commandant van de politie in Dubai is het doel van deze maatregel de jeugd te beschermen tegen een 'gevaarlijk en scheef' karakter.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden