Ondertussen in...

NORTH POLE De Alaskaanse LaMara Lane eist schadevergoeding van het genenonderzoeksinstituut Indentigene. Het bedrijf had Lane een stuk been en huidweefsel van haar overleden vader opgestuurd....

KLARENBEEK Alle leden van het popkoor Break Out zitten zonder jas. Een dief heeft 25 jassen uit de garderobe gehaald, toen de jongeren aan het zingen waren in oefenruimte Ons Gebouw. Het popkoor moest zonder jas door de regen naar huis.

KINGSTON De 77-jarige Jamaicaan Ivan Nettleford is na 29 jaar vrijgelaten uit de gevangenis van Kingston. Hij zat vast wegens het breken van een raam. Op raambreuk staat in Jamaica maximaal drie maanden of een boete van twintig dollar, maar de gevangenis was Nettleford vergeten. Tijdens de rechtszaak in 1972 mocht Nettleford zich niet verweren, omdat hij daartoe geestelijk niet in staat werd geacht. De rechter oordeelde dat Nettleford eerst maar eens de gevangenis in moest, totdat hij bij zinnen was.

KOPENHAGEN De Deense politie heeft een verdachte teddybeer doorzeefd. De beer was gesignaleerd voor de ingang van een pand van de Jehova's Getuigen. Hij had een briefje bij zich met de tekst: 'Als je mij aanraakt, ontplof ik. Ik ben een bom.' De politie evacueerde tachtig Jehova's Getuigen en opende het vuur op de beer, die achteraf geen bom bleek.

ZOETERMEER Leerlingen van het Oranje Nassau College krijgen voorlopig geen schietles meer. Daartoe heeft de onderwijsinspectie besloten. Sinds zes jaar kunnen leerlingen tijdens de jaarlijkse sportdag schieten met luchtdrukpistolen en leren omgaan met vuurwapens. Omdat het college schieten nu ook wilde aanbieden als keuzevak, stuurde de inspectie een controle-ambtenaar naar de school. In overleg is bepaald dat er voorlopig niet geschoten wordt, vanwege de landelijke discussie over veiligheid. Schooldirecteur Hein Piet Van der Spek vindt de commotie nogal overdreven. Volgens hem is schieten gewoon een sport.

BRANICH De Britse goudvis Goldie is bijna de oudste goudvis aller tijden. Deze week vierde Goldie zijn 43ste verjaardag, in bijzijn van zijn eigenaars Pauline en Tom Evans. Het paar had Goldie in 1960 gewonnen op de kermis. Nog even en de goudvis is ouder dan de recordhouder, de goudvis Tish. Tish zwom ook 43 jaar rondjes in een kom, en was ook ooit een prijsje op de kermis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.