Advertentie van

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Ondersteuning bij dubbele maandlasten

In deze economisch onrustige tijden is het vaak moeilijk om een woning te verkopen. Veel huiseigenaren krijgen daarom te maken met dubbele maandlasten bij de aanschaf van een nieuw huis. Om de periode waarin zij dubbele lasten betalen te verkorten of te overbruggen, biedt ING verschillende diensten en services aan. Zo kunnen ING klanten gebruik maken van de Overbruggingsgarantie, het Overbruggingspakket of hun woning tijdelijk verhuren. Ook krijgen ze de kans om hun huis in de schijnwerpers zetten voor de NVM Open Huizen Dag op 5 oktober.

Aangeboden door:
null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Overbruggingsgarantie
De Overbruggingsgarantie houdt in dat de verkoper bij verkoop van zijn woning de eventuele dubbele maandlasten van de koper compenseert. De Overbruggingsgarantie biedt de koper meer financiële zekerheid en extra tijd om zijn eigen woning te verkopen. De verkoper biedt een vergoeding voor de eventuele dubbele maandlasten van de koper binnen een garantietermijn van 1 of 2 jaar met een vast bedrag van respectievelijk 2,5 procent of 5 procent van de koopsom op jaarbasis.

Lees meer over de Overbruggingsgarantie.

Overbruggingspakket
Speciaal voor ING-klanten met dubbele maandlasten heeft ING samen met de NVM-makelaars van iBlue Makelaars het Overbruggingspakket samengesteld. iBlue is een van de grotere makelaarskantoren in Nederland met landelijke dekking. Met het overbruggingspakket van iBlue kan een woning sneller worden verkocht. Zo zit in dit pakket onder andere een advertentie in De Telegraaf en een speciale buurtmailing. Het pakket kost 750 euro, plus 0,75 procent (incl. BTW) van de verkoopprijs.

Hypotheek Hulplijn
Wie zich voor het Overbruggingspakket wil aanmelden, kan contact opnemen met de Hypotheek Hulplijn.

Tijdelijke verhuur
Als de verkoop lang op zich laat wachten, is tijdelijke verhuur een manier om de periode van dubbele maandlasten te overbruggen. Dit is vooral interessant voor moeilijk verkoopbare huizen. Als op basis van de leegstandswet wordt verhuurd, geldt beperkte huurbescherming en worden de hypotheeklasten (gedeeltelijk) gecompenseerd. Tijdelijke verhuur heeft ook nadelen. Zo vervalt bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek op de lening voor het verhuurde huis.

Lees meer over tijdelijke verhuur bij ING.

Woning in de schijnwerpers
Omdat het in deze tijd niet makkelijk is om een woning te verkopen helpt ING u graag om uw woning in de schijnwerpers te zetten voor de NVM Open Huizen Dag op 5 oktober. Wie zich aanmeldt, maakt kans op een etalageplek en een verkoopfolder op een ING-kantoor in de buurt. ING heeft tien etalageplekken per kantoor te verloten. De 4 woningen die op de website de meeste stemmen krijgen en de woning met de meest originele tekst, winnen ook nog verkoopstyling, één dag lang een plekje op de homepage van ING en een tophuis-positie op Funda.

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden