Onderhoud in de natuur

Veel natuuractiviteiten dit weekend. Met vandaag de landelijke Natuurwerkdag, en morgen onder meer paddestoelenexcursies (voor kinderen en volwassenen) en een show met levende uilen....

De Natuurwerkdag beleeft zijn vijfde editie en mag zich in groeiende belangstelling verheugen. Verwacht wordt dat vandaag zo'n tienduizend mensen aan de slag gaan op meer dan 250 plaatsen in Nederland. Onder professionele begeleiding kan iedereen helpen met onderhoudswerkzaamheden in de natuur, zoals struiken snoeien, heide plaggen, gras hooien, wilgen knotten en broeihopen voor slangen aanleggen. Doordat het kort dag is, zal deelname niet altijd meer mogelijk zijn. Info www.natuurwerkdag.nl of 0900-7770900.

Verder zijn er zondag natuurexcursies waaraan zonder aanmelding of kosten kan worden deelgenomen. Zo houdt de afdeling Zuid-Kennemerland van de IVN (Vereniging voor natuur- en milieu-educatie) twee paddestoelenexcursies: een voor kinderen van 4 t/m 10 jaar in Spaarnwoude (info 023-5290984) en een voor iedereen in Heemstede (info 023-5261584). Voor elders in het land: www.ivn.nl.

Demonstraties met levende uilen zijn er in Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Telefonisch reserveren: 013-5353935.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden