Onderhandelingen over politie-cao worden hervat

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de politie worden weer hervat. Tijdens deze onderhandelingen zullen de politiebonden geen actie voeren. Dat zijn minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en vertegenwoordigers van de politiebonden overeengekomen De gesprekken hebben maanden stilgelegen.

Redactie
Actie van de politie op de Erasmusbrug in Rotterdam. Beeld anp
Actie van de politie op de Erasmusbrug in Rotterdam.Beeld anp

Beide partijen zeggen na het advies van 'verkenner' Hans Borstlap voldoende aanknopingspunten te zien om verder te praten. Hij was aangesteld om de partijen weer met elkaar in gesprek te brengen

Voorzitter Han Busker van de politiebond NPB zegt dat de minister heeft laten weten dat hij meer onderhandelingsruimte heeft. Dat is conform het advies dat Borstlap heeft gegeven. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP laat weten dat hij voor zijn achterban blij is dat de gesprekken weer op gang komen.

Hij wijst er wel op dat het vertrouwen van de politiemensen klein is en dat het mandaat dat Van der Steur heeft om te onderhandelen er ook echt moet zijn. De politiebonden voeren al maanden actie voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Zo voerden ze actie bij de start van de voetbalcompetitie en het begin van de Tour de France in Nederland en was er een grote demonstratie in Den Haag.

Een voorstel voor loonsverhoging van volgens het kabinet ruim 5 procent, wezen de bonden eerder af. Ze noemden dat een sigaar uit eigen doos omdat in die verhoging ook geld zit dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Sinds dit voorjaar is er al niet meer onderhandeld.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden