Ondanks dat het onfeministisch is dacht ik: Jeetje, wat een next level catfight

Dus tóch: de hoofdrolspeelsters van Sex and the City haten elkaar. Ashton Kutcher blijft gelukkig lekker in zijn eigen energie.

Aaf Brandt Corstius
null Beeld de Volkskrant
Beeld de Volkskrant

Steun

Ik vind dat je over ruzies tussen vrouwen niet moet denken: 'Jeetje, wat een next level catfight', want ik vind het woord catfight onfeministisch en bovendien zijn het te veel Engelse woorden. Maar het was precies wat ik dacht toen ik las over de ruzie tussen Kim Cattrall en Sarah Jessica Parker.

Al jaren wordt er geïnsinueerd dat er onder de vrouwen van Sex and the City intense haat heerst, maar dat werd door de vrouwen zelf altijd afgedaan met: waar bemoeien jullie journalisten je mee?

Deze week werd echter duidelijk dat ze elkaar echt moeten haten - althans, dat Cattrall Parker oprecht haat.

Begin deze week plaatste Kim Cattrall een oproep op Instagram; haar broer Chris was spoorloos. Een halve dag later berichtte ze dat hij dood was aangetroffen in zijn tuin. Sarah Jessica Parker plaatste, zoals vele anderen, een condoleance op Cattralls Instagramaccount.

En toen kwam het. Cattrall zette een nieuw bericht op haar tijdlijn, geen foto, maar alleen een zin in grote letters: 'Ik heb jouw liefde of steun in deze verdrietige tijd niet nodig, @sarahjessicaparker.' En daaronder: 'Mijn moeder vroeg me vandaag: 'Wanneer zal die hypocriete Sarah Jessica Parker jou eens met rust laten?' Dat je me steeds probeert te benaderen, herinnert me er op een pijnlijke manier aan hoe wreed je af en toe werkelijk was. (...) Je bent niet mijn familie. Je bent niet mijn vriendin.' Ook plaatste ze een link naar een krantenartikel over de 'gemene-meisjescultuur die Sex and the City heeft kapotgemaakt'.

Zó. Dat moet schrikken geweest zijn voor Parker.

We vermoeden dat, nu deze trog modder open is gegaan, er binnenkort meer uit zal komen. Ergens zijn we benieuwd, maar een tikje naargeestig is het wel.

Tai chi

Nu we bezig zijn met het thema oude ruzies; Ashton Kutcher vertelde deze week in de podcast van acteur Dax Shepard dat hij na zijn scheiding van Demi Moore, in 2011, een week lang de bergen in was getrokken zonder eten. Kutcher nam alleen water, een kladblok en theezakjes mee. Uw sterrenkijker denkt dan meteen: waar dronk je die thee dan uit, maar met dat soort praktische kwesties moet je niet aankomen bij een man die een zelfbedacht scheidingsritueel aan het beschrijven is.

In de bergen begon hij te hallucineren en verder deed hij tai chi 'in zijn eigen energie'. Na doorgevraagd te zijn op dit onderwerp, gaf hij toe dat hij deze vechtkunst niet beheerste, maar 'gewoon deed wat er in mij opkwam'. Jammer dat hier geen paparazzo langs wandelde.

De podcast, zegt uw sterrenkijker hier visionair, lijkt het ultieme medium om anders zo gesloten beroemdheden aan het praten te krijgen. In de intimiteit van een studiootje of aan de keukentafel met een collega die vragen stelt, geven wereldsterren ineens kijkjes in hun ziel.

Zo bekende prins Harry vorig jaar in de podcast van journaliste Bryony Gordon dat hij aan intense angsten had geleden, bood Lance Armstrong in zijn eigen podcast zijn excuses aan aan de man die ooit zijn dopinggebruik had onthuld en vertelde Amy Schumer in Katie Courics podcast dat ze als meisje verkracht was.

't Is gewoon een tip voor de Privé, de Story en co. Al weten we niet of zij de juiste podcastsfeer weten te creëren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden