Ondanks alle testoseron houden Vin Diesel en The Rock nog steeds van elkaar

Te veel spierballen op een filmset, dat gaat nooit lang goed. Vooral niet in promotietijd.

Floortje Smit
Acteurs Vin Diesel en Dwayne - The Rock - Johnson. Beeld
Acteurs Vin Diesel en Dwayne - The Rock - Johnson.Beeld

Goed nieuws van het Fast and Furious-promotiefront. Hoofdrolspelers Vin Diesel en Dwayne - The Rock - Johnson hebben het bijgelegd. 'We houden nog steeds van elkaar', zei Vin Diesel op de rode loper. 'Het is niet altijd makkelijk een alfamannetje te zijn', filosofeerde hij verder bij Entertainment Tonight. 'En hier ging het om twee alfamannetjes.'

Johnson had ruim een half jaar geleden een boos stukje op Instagram geplaatst. Hij omschreef sommige van zijn mannelijke tegenspelers van Fast & Furious 8 als 'chicken shits'(laten we zeggen: bange poeperds) en 'candy-ass' (ongeveer: tuttebelletjes). Entertainmentjournalisten waren er al snel achter dat hij Diesel bedoelde. Die kwam vervolgens verhaal halen in Johnsons trailer, aldus de geruchten. De spierbundels zouden tijdens de perstour uit elkaar worden gehouden, volgens een anonieme bron in The Hollywood Reporter.

Kortom: er was dus blijkbaar een fittie, en nu is het blijkbaar weer goed.

null Beeld
Beeld

Recensie

Fast & Furious 8 is voorspelbaar maar heeft wel de mooiste vrouwen in de kleinste broekjes. (***)

Het is misschien makkelijk al dat gedoe op testosteron te gooien. Maar toch. Kan het goed gaan, dit soort mannen samen in een film? Duurt het niet hooguit twee vervolgfilms voordat de boel ontploft? Bij The Expendables-franchise, de films waarin zoveel mogelijk spierbundelacteurs uit de jaren tachtig op een hoop werden geveegd, gaat het hetzelfde. Bij deel drie kreeg scenarioschrijver en hoofdrolspeler Sylvester Stallone ruzie met acteur Bruce Willis. Nu deel vier in de steigers staat, stapt Stallone zelf op vanwege onenigheid met de producent; Schwartzenegger wil daarom ook niet meer en stelde deze week dat hij zijn rol in de vorige film weinig substantieel vond.

Als krachtige persoonlijkheden in een krappe arena moeten samenwerken is dat gedoemd te mislukken. Dat is de reden dat films als The Expendables en Fast & Furious zo goed werken. Iedereen doet wel alsof ze over #loyalty en #brotherhood gaan, maar wat de kijker wil zien, zijn de momenten dat er wat op het spel staat. Er is dus altijd ruzie of onenigheid in de films en de personages dissen elkaar voortdurend.

Neem ook die reactie van The Rock op de hele ruzie met Diesel: 'We accepteren elkaars verschillen.' Schitterend gesproken. Vooral omdat Johnson hiermee indirect zegt dat Diesel lekker toch een candy-ass is, en dat Diesel nu waarschijnlijk wacht op het juiste tijdstip om er weer met gestrekt been in te gaan. Zo rondom de promotieronde van Fast & Furious 9, vermoedelijk.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden