Onaantrekkelijk

Het is mij niet duidelijk hoe minister Hoogervorst het aantal huisartsen wil doen toenemen door het vak steeds onaantrekkelijker te maken....

Kaatsheuvel Margot van der Linde

De kosten van de gezondheidszorgmoeten omlaag. Dat kan door meer gebruik te maken van de huisartsen. Maar dan moeten die er nog wel zijn. Meer opleidingsplaatsen scheppen heeft alleen zin als die plaatsen ook gevuld worden.

De opleiding is nu al niet vol te krijgen, mede omdat je, als je eenmaal huisarts bent, speelbal wordt van verzekeringsmaatschappijen en regering. In geen enkele andere arbeidssituatie is de inkomens-en rechtspositie zo onzeker. De huisarts heeft geen machtsmiddelen om zich te verweren tegen de luimen van zijn/haar betalende instanties aangezien een belangrijk middel als staken in strijd is met de zorgplicht.

Graag wil ik nog vermelden dat mijn in deeltijd werkende man, huisarts, mij op die manier in staat stelt om ook buitenshuis te gaan werken. Er was toch ooit een beleid dat er toe moest leiden dat vrouwen meer deel uit gingen maken van het arbeidsproces? Deze minister ondermijnt zo heel doeltreffend de gezondheidszorg en het emancipatiebeleid.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden