'Omstreden imam heeft misschien al visum'

De omstreden Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui heeft misschien al een visum van een Schengenpartner. Minister Ivo Opstelten zoekt dit op het ogenblik uit, zo heeft hij de Tweede Kamer vandaag laten weten. De Marokkaan heeft nog geen visum aangevraagd voor speciaal ons land.

De Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui Beeld afp
De Marokkaanse imam Mohamed al-MaghraouiBeeld afp

De As Soennahmoskee in Den Haag heeft de geestelijke uitgenodigd om te komen spreken op een bijeenkomst op 23 december. Een meerderheid van de Kamer is tegen de komst van de imam, die onder meer voorstander zou zijn van het uithuwelijken van kleine meisjes.

Het parlement ziet nog even aan wat Opstelten en zijn collega van Buitenlandse Zaken gaan ondernemen, anders komt er nog een debat over de zaak.

Mocht Al-Maghraoui een visum voor ons land aanvragen, dan is weigering zeker een van de mogelijkheden, denkt Opstelten. De bewindsman noemt de aan de imam toegedichte uitgangspunten 'verwerpelijk' en in strijd met internationale verdragen om kinderen te beschermen.

Opstelten is verder bereid om met de burgemeester van Den Haag te gaan overleggen op de rol en positie van de As Soenahmoskee, zo meldt hij op vragen van de PvdA.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden