Omstreden hbo in Den Haag moet sluiten

De European University for Professional Education (EUPE) in Den Haag gaat dicht. Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) vindt het onderwijs op de particuliere hbo-instelling onder de maat. Voor de 65 studenten worden andere opleidingen en huisvesting gezocht, meldt het ministerie maandag.

ANP

'Dit is een onverantwoorde situatie waar onmiddellijk een einde aan moet komen, anders worden studenten hiervan de dupe’, meent Van Bijsterveldt. Volgens haar gaat het om een uitzonderlijke situatie die vraagt om een uitzonderlijke maatregel.

Volgens de onderwijsinspectie zijn bijvoorbeeld studiemateriaal, colleges en huisvesting op de EUPE al langere tijd onder de maat. In 2006 werden voor het eerst tekortkomingen geconstateerd. Toenmalig minister Ronald Plasterk gaf eerder al aan dat hij de EUPE wilde sluiten vanwege wanbeleid. Aanvullend onderzoek geeft volgens Van Bijsterveldt aan dat er weinig is veranderd. Zo blijkt de financiële administratie sinds 2008-2009 niet meer bijgehouden. Het bestuur is volgens de bewindsvrouw niet in staat de problemen op te lossen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden