Omstreden D66-afdeling nog niet opgeheven

De afdeling van D66 in de Amsterdamse Bijlmermeer wordt niet opgeheven. De afdeling Amsterdam van D66, die over de opheffing diende te beslissen, heeft gisteravond besloten het desbetreffende voorstel van het landelijk partijbestuur niet in behandeling te nemen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De afgelopen maanden is de D66-fractie in de raad van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost (waar de Bijlmermeer een deel van is) uiteengevallen in drie groepen. Vertegenwoordigers van al die groepen lieten donderdagavond weten dat zij vertrouwen hebben in de nog te benoemen commissie van 'verstandige partijleden'.

Het voorstel om de commissie in het leven te roepen kwam van de Commissie Minderhedenbeleid van de Amsterdamse D66-afdeling.

De Amsterdamse D66'ers noemden het opheffingsvoorstel van het hoofdbestuur 'te rigoureus en onbedoeld polariserend'. Dat duidde onder meer op het feit dat de problemen van D66 in de Bijlmer van doen hebben met botsende verhouding tussen 'Nederlanders' en 'Surinaamse Nederlanders' in de partij. Beide groeperingen hebben nu laten weten dat ze weer met elkaar om de tafel willen gaan zitten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden