Omdat al het natuurlijke leven mij lief is

In principe is iedereen er natuurlijk vóór: een rechtvaardige samenleving, dat wil zeggen een samenleving waarin zowel aan mensen als aan dieren en de natuur recht wordt gedaan....

Hans Bouma

De Partij voor de Dieren is de enige partij die deze samenleving op overtuigende en consistente wijze bepleit en ik stem in het kader van de Europese verkiezingen dan ook op Natasja Oerlemans.

Waar andere partijen zich telkens weer beperken tot louter menselijke belangen (vaak ook nog korte termijn- en zeer eenzijdige economische belangen), maakt de Partij voor de Dieren zich, behalve voor kwetsbare mensen, ook sterk voor de zo kwetsbare, uitgebuite dieren en de zo massaal geterroriseerde natuur.

Over one issue-partijen gesproken! Dat zijn dus al die andere partijen met hun fixatie op uitsluitend menselijke interessen.

In de EU zijn dieren het lijdend voorwerp. Er kan van alles mee gebeuren en er gebeurt ook van alles mee. Het is hoog tijd dat ze stem krijgen in de politiek en dat ze in hun eigen waarde gerespecteerd worden. Dit betekent vooral een radicale verandering van het Europese landbouwbeleid en in het bijzonder een beëindiging van de dieronterende en ook mensonterende bio-industrie, in feite één grote, lugubere doodsindustrie.

Natasja Oerlemans toont steeds weer aan dat hiermee niet alleen de dieren zijn gediend. De Europese landbouwpolitiek en de grootschalige Europese veehouderij dragen in hoge mate bij tot de drie voornaamste crises van deze tijd: de structurele honger in de wereld, de opwarming van de aarde en het onomkeerbare verlies aan biodiversiteit.

Omdat het leven mij lief is, mijn eigen leven, het leven van mijn medemensen, het leven van de dieren en al het andere natuurlijke leven, stem ik 4 juni op Natasja Oerlemans van de Partij voor de Dieren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden