OM ziet af van strafzaak tegen De Roy van Zuydewijn

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft een strafzaak tegen Edwin de Roy van Zuydewijn geseponeerd. De zaak betrof een aangifte van prinses Margarita uit 2006 tegen haar ex-man over schending van het ambtsgeheim. Het OM ziet af van vervolging omdat ze De Roy ten onrechte heeft beschouwd als verdachte, bevestigde een woordvoerder dinsdag.

ANP
Edwin de Roy van Zuydewijn © Raymond Rutting Beeld
Edwin de Roy van Zuydewijn © Raymond Rutting

Volgens De Roy's advocaat Gabriël Meijers betrof het een verdenking dat zijn cliënt een pleitnotitie van een kort geding dat achter gesloten deuren plaatshad, op internet had geplaatst. Margarita's raadsman wilde destijds inhoudelijk niets over de aangifte kwijt omdat het een persoonlijke aangelegenheid zou betreffen.

Langslepende kwestie
Meijers heeft het OM de afgelopen jaren diverse malen verzocht De Roy van Zuydewijn niet te vervolgen. Toen hij hierop geen gehoor kreeg, vroeg hij de rechtbank een einde te maken aan deze langslepende kwestie. Die zaak zou deze week dienen. De officier van justitie heeft Meijers dinsdag laten weten dat ze afziet van vervolging.

Volgens de raadsman heeft Margarita's ex-man nooit enig ambt vervuld waarin hij geheimhoudingsplicht had kunnen schenden. Hij wil nog met justitie in overleg over een vergoeding van de schade die zijn cliënt heeft geleden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden