Oliver vecht tegen vette schoolhap

De voedingsgewoonten van schoolgaande kinderen vormen een serieuze bedreiging voor de gezondheid van de jeugd in de groei. Voor de topkok Jamie Oliver reden om de strijd aan te binden met de onnodig vette maaltijden op de Britse scholen....

In vier afleveringen probeert hij de jeugd alternatief etenvoor te zetten, wat niet meevalt. De jeugd blijkt moeilijk vande frites met mayo af te krijgen.

In de eerste aflevering bezoekt Oliver een basisschool in hetLondense Greenwich, waar hij probeert zicht te krijgen op heteetgedrag van de leerlingen. Met de verantwoordelijkedinner-ladies spreekt hij een alternatief menu door. In devolgende afleveringen probeert hij de eethorizon van debasisschoolleerlingen te verbreden, en brengt hij een bezoek aanhet grootste cateringbedrijf van Groot- Brittannië om tebewerkstelligen dat junk-food uit hun menu's wordt verbannen.Zijn zwaarste taak lijkt het brainwashen van de koks op descholen, maar hij lijkt ervan overtuigd dit met een workshop tekunnen realiseren. In de laatste uitzending van Jamie OliversSchool Dinners wordt duidelijk of Jamie het tij heeft kunnenkeren.

RTL5, 21.30 uur

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden