Officieren spreken elkaar tegen in Clickfonds-zaak

Officier van justitie F. Teeven heeft woensdag tegenover de rechtbank ontkend dat hij fraude-officier van justitie H. de Graaff de identiteit van een criminele informant heeft verstrekt....

Van onze verslaggever

Teevens verklaring lijkt in strijd met de verklaring die Clickfonds-regisseur De Graaff heeft afgelegd tegenover de onderzoeksrechter die de beursfraudezaak onder zijn hoede heeft. Uit een brief van deze rechter blijkt namelijk dat De Graaff heeft verklaard dat hem door officier Teeven een criminele informant ter beschikking is gesteld. Die informant zou mogelijk de bron zijn van een CID-bericht waaruit valt op te maken dat er mogelijk banden waren tussen hasjhandelaar De Hakkelaar en een aantal verdachte beurshandelaren en vermogensbeheerders.

Teeven werd gehoord in de strafzaak tegen de ex-directeuren van commissionairsbedrijf Leemhuis & Van Loon. Een van hen overlegde gisteren een schriftelijke verklaring van een getuige waarin wordt gesteld dat de CID wist dat de informatie over banden van beurshandelaren met De Hakkelaar onbetrouwbaar was. Dat willen de advocaten nader uitzoeken door een verhoor van deze getuige. De rechtbank beslist daar vrijdag over.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden