Obama belooft hulp voor lange termijn

President Barack Obama heeft de inwoners van de Amerikaanse staat New Jersey beloofd dat de overheid hen 'voor de lange termijn' steunt. Hij zei dat woensdag tijdens zijn bezoek aan de kuststreek die zwaar is getroffen door de storm Sandy.

Redactie
De Amerikaanse president Barack Obama spreekt met lokale bevolking in New Jersey. Naast hem de gouverneur van New Jersey. Beeld ap
De Amerikaanse president Barack Obama spreekt met lokale bevolking in New Jersey. Naast hem de gouverneur van New Jersey.Beeld ap

'Jullie zijn in mijn gedachten en gebeden', zei Obama bij een noodopvang in de plaats Brigantine. Volgens hem heeft het de hoogste prioriteit om de elektriciteitsvoorziening weer werkend te krijgen, maar zal de overheid daarna de hulp niet staken.

Ook beloofde de president dat de bureaucratie het herstel niet zal bemoeilijken. 'We tolereren geen administratieve rompslomp. We gaan ervoor zorgen dat we de hulp zo snel mogelijk bij u komt', benadrukte Obama.

De Democraat Obama ontmoette ook de Republikeinse gouverneur van New Jersey, Chris Christie. De gouverneur die voorheen weinig ophad met Obama, zwaaide de president eerder lof toe voor de manier waarop hij de hulpverlening coördineerde. 'De reactie van de federale overheid is fantastisch geweest. De president was uitstekend. De mensen van FEMA waren uitstekend', zei Christie.

Woensdag bedankt hij Obama voor zijn 'belangrijke' bezoek. 'We gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat we ons door deze crisis slaan', klonk het in een zeldzaam staaltje van Republikeins-Democratische eensgezindheid.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden