OBA live, O'Hanlons helden, Zembla

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

OBA live. Beeld .

Oba live

NPO Radio 5, 19.00 uur

Spinoza-autoriteit Jan Knol praat in Oba live over zijn boek Spinoza in 107 vragen en antwoorden. De theoloog-predikant heeft als missie de ooit zo relevante Spinoza-filosofie voor een breder publiek toegankelijk maken. Eerder heeft de emeritus-predikant meerdere werken over de denker op zijn naam staan.

O'Hanlons helden

NPO 2, 19.30 uur

Vanavond treedt Redmond O'Hanlon in de voetsporen van de beroemde paleontologen Othniel Marsh en Edward Drinker Cope, die in de 19de eeuw in het Wilde Westen op zoek gingen naar dinosauriërbotten. Wat de missie bemoeilijkte, was dat de twee een enorme hekel aan elkaar hadden.

Zembla

NPO 2, 20.30 uur

Dit jaar is het melkquotum afgeschaft en zal de melkproductie tussen de 10 en 20 procent stijgen. Nederland telt nu al 320 megastallen en krijgt er nog een paar honderd bij. Het aantal koeien dat nooit meer buiten komt, neemt snel toe. Wat zijn de gevolgen voor mens, milieu en dier? Zembla onderzoekt.

Hollandse Zaken

NPO 2, 21.10 uur

Vanavond begint het vijfde seizoen van discussieprogramma Hollandse Zaken, waarin niet politici, deskundigen of BN'ers hun mening verkondigen, maar 'gewone burgers'. Vanavond wordt er gediscussieerd over het zoeken naar een relatie op latere leeftijd. Waar lopen 50-plussers tegenaan?

Ja, dat was Høken! 40 jaar Normaal

NPO 1, 21.20 uur

Normaal is misschien de ruigste popgroep die Nederland ooit heeft gekend. Inmiddels hebben de bandleden de AOW-leeftijd al bereikt en voert zanger Bennie Jolink een permanent gevecht om op de been te blijven; toch rocken ze nog steeds door. In deze documentaire wordt teruggekeken op hun wildste jaren.

De volmaakte mens

NPO 2, 23.00 uur

'Sleutelen aan de ziel', de aflevering van deze serie vanavond. Wetenschappers werken wereldwijd aan technieken die onze ongemakken wegnemen en gebreken repareren. Bas Heijne bezoekt laboratoria waar dit gebeurt en buigt zich met wetenschappers en filosofen over de bijkomende ethische dilemma's.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden