Nu al ruzie in Nagels partij 50PLUS

De oud-politicus Michel van Hulten neemt nu al afscheid van de ouderenpartij 50PLUS, die hij steunde. Hij wil niets meer te maken hebben met de politieke doelstellingen en activiteiten van medeoprichter en lijsttrekker Jan Nagel, die maandag naar verwachting voor die partij wordt gekozen tot lid van de Eerste Kamer.

ANP/redactie
Jan Nagel, partijleider van 50PLUS. Beeld anp
Jan Nagel, partijleider van 50PLUS.Beeld anp

Dat heeft de 81-jarige Van Hulten, die op de vierde plaats van de kandidatenlijst stond, vanavond laten weten.

De oud-senator en voormalig staatssecretaris sympathiseerde met de oprichting van 50PLUS, omdat hij het wezenlijk vindt dat ouderen weer een stem in de politiek krijgen.

Maar Van Hulten verzet zich tegen de manier waarop Nagel handelt. 'Dat ik mede verantwoordelijk ben voor je verkiezing draag ik verder als een last uit het verleden mee. Ik had beter moeten weten', schrijft Van Hulten.

Grijpstuiver
'Ik verafschuw de nadruk die is komen te liggen op het verkrijgen van een extra grijpstuiver voor ouderen in plaats van in te spelen op behoeftes die ouderen hebben om te blijven helpen een betere samenleving te creëren waartoe en waarin zij ook een politieke rol willen kunnen spelen', aldus Van Hulten.

Volgens hem probeert Nagel zoveel mogelijk in beslotenheid en met zo weinig mogelijk medestanders de partij vorm te geven. 'Nieuwe democratie gedijt niet in achterkamertjes maar verdient openbare politieke discussie.'

Van Hulten zegt dat hij sinds de Provinciale Statenverkiezingen begin maart geen contact meer heeft kunnen krijgen met Nagel. Ook vroeg Van Hulten om een financieel verslag van de partij, maar hij zegt dat nooit te hebben ontvangen.

Michel van Hulten. FOTO WIKIPEDIA Beeld
Michel van Hulten. FOTO WIKIPEDIA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden