NS-abuis

Het 'abuisje' in de Volkskrant (vrijdag 14 maart), waarin wordt gemeld dat de krant de dag ervoor per abuis schreef dat de NS-top een forse bonus kreeg over 2002, het jaar waarin het reizigersbedrijf een recordverlies leed, schiet zijn doel volledig voorbij....

Bussum Rob van der Woude

In dezelfde Volkskrant van 14 maart staat een paar pagina's verderop in een hoofdredactioneel commentaar onder de kop 'even vangen': 'tegelijkertijd maakten de NS bekend dat hun bestuurders een leuke bonus krijgen, hoewel het bedrijf een recordverlies heeft geleden'. Waarschijnlijk ook per abuis.

De impact van het bericht op 13 maart is groot. Ondertussen heeft zich bij het Nederlandse publiek het beeld vastgezet van een zakkenvullende NS-top. Een beeld dat het toch al niet zo sterke imago van de NS ernstige schade toebrengt. Ook de betrokken personen worden hierdoor in diskrediet gebracht. Het 'abuisje' is volstrekt onvoldoende om de ontstane, onjuiste beeldvorming bij te stellen. Bovendien heeft het hoofdredactionele commentaar het negatieve beeld van de NS verder versterkt. Het zou de Volkskrant sieren de juiste feiten over de NS op een prominente plek weer te geven en het boetekleed nadrukkelijker aan te trekken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden