NOTABENE

Veel concerten en voorstellingen zijn heel snel uitverkocht en het is dus zaak om nú te bestellen:..

De inschrijving voor de Nederlandse Opera sluit 13 april. Voor een aantal series is de belangstelling al groter dan het Amsterdamse Muziektheater kan bergen. Toch inschrijven: waar het niet gaat, stelt de Opera andere data voor. De Opera behandelt aanvragen in volgorde van binnenkomst, maar alleen via de bon in de brochure. Voor inlichtingen 020 - 5518260. Brochures ook bij de VVV's.

Een vast percentage van de operaplaatsen gaat in de losse verkoop. Die begint altijd precies een maand voor de eerste voorstelling van een reeks. Monteverdi's L'orfeo loopt van 5 tot en met 31 mei; wie op 31 mei wil, moet dus 5 april naar de kassa. Let wel, de vier L'Italiana in Algeri's in april zijn bij de eerste reeks in januari al uitverkocht.

De meest gezochte concertserie in Nederland is de B-serie van het Concertgebouworkest in Amsterdam (wachtlijst van vijf jaar). Wie inschrijft, krijgt alternatieven voorgesteld. Bestelformulier wordt toegestuurd na het invullen van een bon uit de seizoenbrochure (020 - 6792211). Bij het vergeven van losse plaatsen (minimaal 40, soms 140, deels geïmproviseerd) hebben schriftelijke bestellingen voorrang, tot zes weken voor een concert. Verkoop aan de kassa opent altijd een maand voor een concert. De aanstaande Matthäus Passion was vorige zomer al schriftelijk uitverkocht.

De NV Het Concertgebouw ziet zijn vocale serie en de strijkkwartetconcerten altijd snel vollopen, alsmede de serie buitenlandse orkesten en de 'Grote Solisten'. Inschrijving sluit 8 april. Bestelformulieren in de brochure, onder meer te verkrijgen door een briefje naar Antwoordnummer 17902, 1000 WR Amsterdam.

Voor het grote Mahlerfeest dat op 1 mei begint in het Amsterdamse Concertgebouw, zijn nog enkele plaatsen verkrijgbaar. Er zijn nog losse kaarten voor 1 mei (Schönbergs Gurrelieder, onder leiding van De Waart), 2 mei (Das klagende Lied/Chailly), 3 mei (Symfonie nr 1/Chailly), 6 en 7 mei (liedrecitals Thomas Hampson), 14 mei (Lied von der Erde/Haitink) en 15 mei (Symfonie nr 10/Wigglesworth). Bestellen bij de kassa of via formulieren uit een deze week te verschijnen Mahlerbulletin.

Zaterdag begint de voorverkoop voor het concert van Warren G. & G. Funk-era (14 april, Escape, Amsterdam).

Zaterdag begint de voorverkoop voor het concert van Orb met dj's Lewis en Robert Leiner (21 mei, Central Studios, Utrecht).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.