Nostalgiebom op Netflix en zuipen op de camping

Netflix komt met een remake van een parodie op de zomerkampfilms uit de jaren tachtig, want nostalgie is in en retro is hip. En verder: de Gay Pride en 'Adje Kratje' op de Reuselse camping. Zo begint u goed ingelicht aan de laatste lunch van deze julimaand.

De cast van Wet Hot American Summer Beeld Netflix
De cast van Wet Hot American SummerBeeld Netflix

De ochtend in vogelvlucht

Een Palestijns kind van 1,5 jaar is om het leven gekomen bij een vermoedelijk door joodse kolonisten aangestoken brand in een dorp op de Westelijke Jordaanoever.

De Nederlandse economie zit alweer twee jaar in de lift, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

En Nederland is na Mexico de grootste bierexporteur ter wereld.

Niet 150.000, maar 550.000 euro. Zoveel heeft het Koningslied dat in 2013 werd gemaakt voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander volgens de Telegraaf gekost. De ophef die je wist dat zou komen?

Op komeet 67P heeft komeetlander Philae bouwstenen van leven ontdekt.

Beeld van komeet 67P van komeetlander Philae. ESA/Rosetta/Philae/CIVA via AP Beeld ap
Beeld van komeet 67P van komeetlander Philae. ESA/Rosetta/Philae/CIVA via APBeeld ap

Voor aan de lunchtafel

Retro is hip. En dat zien we ook terug bij series. Netflix komt namelijk met een achtdelige remake van cultfilm Wet Hot American Summer, een parodie op de zomerkampfilms uit de jaren tachtig. We zullen dus weer hoog opgetrokken sportsokken tegenkomen, en ook buiktruitjes, kort afgeknipte spijkerbroekjes en permanentjes. We horen kitscherige gitaarsolo's en vuistpompsynths. En we zien bovendien de originele cast weer terug. Een enorme nostalgiebom: voltreffer gegarandeerd. (+)

Een + achter een artikel

Artikelen met een + erachter zijn uiteraard gratis te lezen voor abonnees van de Volkskrant. Nog geen abonnee? Geen nood! U kunt de Volkskrant hier twee weken gratis en zonder verplichtingen proberen.

Morgen zijn de Amsterdamse grachten weer gevuld met boten vol uitbundig feestvierende mensen. In Nederland is de Canal Parade een jaarlijkse traditie, maar zo'n feest is voor Marokkaanse Nederlanders lang niet altijd vanzelfsprekend. Mohamed Chaibi (33) deed vorig jaar voor het eerst mee met de Gay Pride. Hij beleefde een 'euforische dag' op de eerste Marokkaanse boot. Het maakte veel los in Marokko. Er is 'een klein stapje gezet in het emancipatieproces' (+)

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen analyseert vandaag in zijn column de homo's op de Nederlandse televisie. 'De Nederlandse televisiehomo is maar al te vaak een Albert Mol 5.0, met Geer & Goor voorop in de glitterparade.' (+)

Bij Adje Kratje sleep je de hele dag een lege krat pils met een touwtje aan je voet met je mee. Is het krat aan het einde van de dag niet gevuld met 24 lege flesjes, tja, dan ben je toch wel een beetje een loser. Op deze manier vieren 14- tot 17-jarige jongens in Reusel hun vakantie. Daar wordt van de vrijheid geproefd en worden grenzen verkend. Een slideshow. (+)

In 2014 vaarde er voor het eerst een Marokkaanse boot mee tijdens de botenparade van de Amsterdamse Gay Pride. Beeld anp
In 2014 vaarde er voor het eerst een Marokkaanse boot mee tijdens de botenparade van de Amsterdamse Gay Pride.Beeld anp
Geer en Goor Beeld anp
Geer en GoorBeeld anp
Adje Kratje. Beeld Tom van Limpt
Adje Kratje.Beeld Tom van Limpt

Grabbelton internet

Grumpy Cat, de bekendste kat van het internet, heeft er een serieuze concurrent bij gekregen. Earl the Grumpy Puppy is een puggle, een kruising tussen een beagle en een mopshond (pug). Op Reddit en veel andere sites is Earl al een heuse meme geworden. Wie is úw favoriete 'grumpy'? Oordeel zelf; hier is Earl's Facebookpagina.

Een Australische man eist een schadevergoeding van 277 duizend dollar (ruim 253 duizend euro) van Etihad Airways omdat hij op een vlucht van Abu Dhabi naar Sydney urenlang met zijn lichaam heeft moeten draaien om fysiek contact te vermijden met de obese, zieke man die naast hem zat. Hij heeft daardoor naar eigen zeggen rugklachten opgelopen. Bovendien hoestte de man veelvuldig en kwam er vloeistof uit zijn mond. Etihad Airways zegt geen fouten te maken en de advocaten proberen de zaak daarom uit de rechtszaal te houden. Maar rechter Fleur Kingham van het district Brisbane, waar de zaak voor moet komen, denkt dat de man nog best wel een kans maakt, schrijft The Guardian.

Omdat het eindelijk beter weer wordt, een lekker zomernummer voor in het weekeinde:

null Beeld Reddit
Beeld Reddit

De Foo Fighters hebben al sinds 1997 niet meer in de Italiaanse stad Cesena opgetreden. Reden voor een groep fans om de aandacht van Dave Grohl te trekken met een enorme stunt. Met pijn, moeite en crowdfunding verzamelden ze 40.000 euro, die ze gebruikten om 1000 muzikanten bij elkaar te brengen. Deze 'Rockin1000' vertolkten vervolgens gezamenlijk het nummer Learn to Fly.

Dat leverde een bijzonder filmpje op. En de actie had succes, want de Foo Fighters tweetten vandaag: 'Tot snel Cesena, kusjes Dave'.

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag rond 12.00 uur op mobiel ontvangen? Klik hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden