Nooit meer slapen, Andere tijden en Het uur van de wolf

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Redactie

Nooit meer slapen. NPO Radio 1, 00.02 uur

Pieter van der Wielen in gesprek met schrijver/columnist Theodor Holman, die co-auteur is van het scenario voor de politieke thriller 2/11 - Het spel van de wolf. De film speelt zich af in de periode dat Theo van Gogh werd vermoord in 2004 en wordt verteld vanuit het perspectief van ambtelijk en politiek Den Haag.

Het uur van de wolf. NPO 2, 23.00 uur

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse band Nits werd de documentaire Over grenzen - 40 jaar Nits gemaakt. Regisseur Marcel de Vré volgde de band van Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips tijdens de vele jubileumfestiviteiten in Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Andere tijden. NPO 2, 21.25 uur

Een terugblik op hoe de Amerikanen na de oorlog de modernisering van hun agrarische sector probeerden te stimuleren en daarvoor in 1953 het Friese plaatsje Rottevalle kozen als voorbeelddorp. Talloze bezoekers, onder wie koningin Juliana, werden door het dorp geloodst om de nieuwe standaard te aanschouwen.

Zembla. NPO 2, 20.30 uur

Voor de aflevering Wie is de Mol? wist Zembla een grote hoeveelheid intern e-mailverkeer in handen te krijgen, afkomstig van een beursgenoteerde ICT-leverancier die zaken doet met de overheid. Hieruit blijkt dat bedrijven gebruikmaken van corrupte ambtenaren en informanten, die geheime stukken lekken.

Hidden Kingdoms. NPO 1, 20.30 uur

Natuurdrieluik over het soms moeilijke leven van kleine dieren. Neem nou dat lieve slurfhondje (sengi) uit Tanzania, wiens leefgebied verwoest wordt door een veldbrand. Ook maken we in de Amerikaanse Sonorawoestijn kennis met de sprinkhaanmuis, een nachtroofdier dat dodelijke schorpioenen aan kan.

Europa League. RTL 7, 16.40 uur

Rechtstreekse verslagen van de tweede wedstrijd van zowel PSV als Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. Na de winst op het Portugese Estoril begint PSV om 17.00 uur aan de uitwedstrijd tegen Dinamo Moskou. Feyenoord verloor zijn eerste wedstrijd en speelt om 19.00 uur thuis tegen Standard Luik.

undefined

The Nits. Beeld ANP
The Nits.Beeld ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden