NOCNSF en Nebas gaan nauwer samenwerken

Sportkoepel NOCNSF, de Nederlandse bond voor aangepaste sporten Nebas en de Nederlandse sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap NSG gaan een verregaande samenwerking aan....

ANP

Doel van de samenwerking is een volledige integratie van sport voor mensen met een beperking of chronische aandoening in de reguliere sportorganisaties. Om dit proces te bevorderen wordt een gemeenschappelijke bestuurscommissie ingesteld.

Voor de eerstkomende Olympische Spelen en Paralympics zal er sprake zijn van een volledige sporttechnische, logistieke en facilitaire samenwerking. Dit besluit volgt nadat begin oktober het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het International Paralympic Commitee (IPC) tot samenwerking overgingen. Nederland is het eerste land dat dit voorbeeld navolgt.

Nog eens drie gewichtheffers zijn donderdag tijdens de Paralympics gepakt op het gebruik van verboden middelen. Het totaal aantal betrapte atleten, allen gewichtheffers, komt daarmee op negen. Bij de Wit-Rus Buben, de Irakees Jabir en de Nigeriaan Sulola werden in de urine sporen van anabole steroïden gevonden, zo meldde het internationaal paralympisch comité IPC donderdag. De drie werden net als hun voorgangers voor vier jaar geschorst.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden