Nieuwjaarsreceptie zonder Beatrix

Voor het eerst na een kwart eeuw zal koningin Beatrix niet aanwezig zijn op haar eigen nieuwjaarsreceptie. Zij wordt aan haar knie geopereerd....

De knie-operatie is een slepende kwestie. Vanwege hetregeringsjubileum is de ingreep het hele jaar al doorgeschoven.In maart 2006 vindt echter het staatsbezoek aan Argentiniëplaats en langer wachten is niet wenselijk, omdat Beatrixtijdens het staatsbezoek in goede conditie wil zijn. Vanwege deoperatie is in haar agenda de tweedaagse nieuwjaars-ontvangst,waarbij zij permanent zou moeten staan, gesneuveld.

Door een verbouwing van het Paleis op de Dam worden het corpsdiplomatique en de maatschappelijke vertegenwoordigers in deBalzaal van het Paleis Noordeinde in Den Haag ontvangen. In 2007en 2008 zal dat ook nog zo zijn. De nieuwjaarsreceptie keert in2009 terug naar het Paleis op de Dam.

Wie er in 2007 niet meer bij hoopt te zijn, is de Grootmeestervan het Koninklijk Huis, Pim Waldeck. De hoogste ambtenaar vanBeatrix heeft volgens goede diplomatieke bronnen te kennengegeven ambassadeur in Londen te willen worden.

Het komt koningin Beatrix echter niet goed uit als Waldeckvertrekt. Beatrix vindt dat zij haar dream-team compleet heeftvoor de laatste periode van haar koningschap.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden