Nieuwe namen voor dranken van Spa

null Beeld
Beeld

Wist iemand dat Spa rood eigenlijk Spa Barisant heette en sinds kort Spa Intense? Spa groen, oftewel Spa Marie-Henriette, is Spa Finesse gedoopt. Spa blauw was en blijft Spa Reine. Fuck de volksmond, zegt het verantwoordelijke merkadviesbureau, zij het in andere woorden. 'Uit consumentenonderzoek bleek de nood om duidelijkheid te scheppen in de merkarchitectuur van de verschillende dranken van Spa.'

Eh, ja. Alsof ook maar één om helderheid in de merkarchitectuur verlegen zittende consument in het café om Spa Intense durft te vragen. Wie maximaal bubbelend mineraalwater wil, bestelt tot het einde der tijden Spa rood, ook als er geen Spa maar Sourcy wordt geserveerd.

Op de Facebookpagina van Spa Nederland roert de toegewijde waterdrinker zijn volksmond over andere zaken. Spa vist daar naar complimentjes over de nieuwe reclame ('Al het leven begint met water'), maar die valt niet unaniem in de smaak. De een begint over de vele levens van bootvluchtelingen die in het water eindigen, de ander (hoi Karin Jansen) dwaalt af naar Leonardo DiCaprio. 'Nou, ik vind hem doen denken aan de Titanic. Toen Jack verdronk. Ik krijg het benauwd als ik 'm zie.' Intense, inderdaad.

Cijfer: 3

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden