Nieuwe Jack de Ripper actief in Britse stad

Alle vrouwelijke inwoners van de Britse stad Ipswich zijn maandag door de politie aangeraden binnen te blijven. Reden voor het dringende advies is de moord op drie en de vermissing van twee prostituees....

Van onze correspondent Peter de Waard

De politie vreest dat er een seriemoordenaar rondloopt die het heeft voorzien op prostituees in de stad in Ipswich en mogelijk ook in de rest van het graafschap Suffolk.

Het is of Jack de Ripper opnieuw is opgestaan, maar dit keer op het platteland. De seriemoordenaar uit de East End van Londen, die eind negentiende eeuw vijf prostituees vermoordde maar nooit werd aangehouden, gevonden, is 120 jaar later in Groot- Brittannië een bizarre legende.

De naar hem genoemde wandeling langs de plekken waar hij zijn slachtoffers doodde en in stukken sneed, is al jaren een van de populairste van Londen.

Het politiekorps in Ipswich is echter vast voornemens de dader dit keer niet te laten glippen. Politiewoordvoerder Stewart Gull – de woordvoerder van de politie – zei gisteravond dat er ‘mogelijk één seriemoordenaar actief is, maar dat het ook om verschillende personen kan gaan’. Gull: ‘We sluiten geen enkele optie uit.’

Op de ‘wallen van Ipswich’, vlak bij het voetbalstation, tippelen dagelijks dertig tot veertig prostituees. Zij hebben het advies gekregen hoe dan ook binnen te blijven. Maar sommige prostituees zijn echter zo zwaar verslaafd aan de heroïne, dat ze hoe dan ook geld nodig hebben en toch op zoek kunnen gaan naar klanten.

In de afgelopen acht dagen heeft de politie de lijken gevonden van drie prostituees. De stoffelijke overschotten waren allemaal geheel ontkleed. De vrouwen waren echter niet seksueel misbruikt. Van twee van hen zijn de namen vrijgegeven.

Het gaat om de 25-jarige Gemma Adams en de 19-jarige Tania Nicol. De naam van het derde slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Dit lijk werd afgelopen zaterdag gevonden, maar het is nog onzeker of haar dood het werk is van dezelfde dader.

Op zondag werd verder de vermissing bekend gemaakt van Paula Clennell (24) en maandag die van Annette Nicholls. Allebei zijn door vriendinnen als vermist opgegeven. Hoewel het allemaal prostituees zijn, heeft de politie ook andere vrouwen in de stad aangeraden op hun hoede te zijn en niet na donker de straat op te gaan als het niet nodig is.

Vanwege de feestdagen het festiviteitenseizoen met alle kerstfeestjes is het echter voor veel vrouwen een lastige opgave om binnen te blijven.

Britse politieduikers doorzoeken maandag een beekje in het Engelse graafschap Suffolk, waarin het lichaam van een vermiste prostituee is gevonden. De politie vreest dat in de omgeving van de stad Ipswich een seriemoordenaar actief is. De laatste negen dagen zijn al drie lijken van prostituees gevonden. Een vierde prostituee wordt sinds zaterdag vermist. (AFP) Beeld
Britse politieduikers doorzoeken maandag een beekje in het Engelse graafschap Suffolk, waarin het lichaam van een vermiste prostituee is gevonden. De politie vreest dat in de omgeving van de stad Ipswich een seriemoordenaar actief is. De laatste negen dagen zijn al drie lijken van prostituees gevonden. Een vierde prostituee wordt sinds zaterdag vermist. (AFP)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden