Nieuwe getuige in zaak-Natalie Wood

In de vorige week heropende zaak van de verdrinking van actrice Natalie Wood heeft zich een nieuwe getuige gemeld. De Amerikaanse Marilyn Wayne zegt dat ze schriftelijk is bedreigd nadat bleek dat ze in de buurt was toen het fatale incident zich dertig jaar geleden voordeed.

Natalie Wood en Robert Wagner, omstreeks 1980. Beeld bruno
Natalie Wood en Robert Wagner, omstreeks 1980.Beeld bruno

Wayne lag met haar jacht voor anker op vijftig meter van de boot waarop Wood zich bevond met haar echtgenoot Robert Wagner en de gevierde acteur Christopher Walken, voor de kust van Catalina Island, vlak bij Los Angeles. Dat bericht Hollywood Reporter op zijn website.

'Ik verdrink'
Wayne zegt dat ze een vrouw herhaaldelijk hoorde schreeuwen: 'Help, iemand, help, ik verdrink.' Daarop nam het gezin Wayne contact op met de havenpolitie, die de oproep niet beantwoordde. Het geschreeuw zou een kwartier hebben aangehouden, waarna iemand riep: 'O, hou vol, we komen je halen.' Daarna zou het geschreeuw zijn opgehouden.

Volgens Wayne vond ze drie dagen na het incident een briefje in de brievenbus waarop was gekrabbeld: 'Hou je stil over wat je weet, als je leven je lief is.' Ze zou destijds contact opgenomen hebben met een advocaat om het dreigement te bespreken.

Nieuwe informatie
De politie van Los Angeles maakte vorige week bekend dat het onderzoek naar Woods dood is heropend op basis van nieuwe informatie. Woods weduwnaar Robert Wagner heeft intussen laten weten niets aan zijn verklaring van destijds te hebben toe te voegen.

Acteur Christopher Walken heeft een advocaat in de arm genomen die hem in deze zaak moet bijstaan, al heeft de politie laten weten dat noch hij, noch Wagner in het onderzoek als verdachte geldt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden