Nieuw college Almere moet bezuinigen

Almere heeft een nieuw college. Twee wethouders namens de PvdA en twee wethouders van de VVD nemen er zitting in. D66 en de lijstverbinding CDA/ChristenUnie leveren ieder één wethouder.

De komende jaren moet er flink bezuinigd worden en zal er veel aandacht komen voor de veiligheid in de stad en de kwaliteit van het onderwijs. Dat maakte PvdA-leider Alphons Muurlink woensdag bekend bij de presentatie van het collegeakkoord.

Tekort


Almere verwacht dat het in 2015 een tekort van 25 miljoen euro zal hebben. Daarom zal er in de komende periode al flink bezuinigd moeten worden, blijkt uit de coalitieafspraken. Waar precies gesneden zal worden, is nog niet duidelijk, maar Almere wil de bureaucratie zo veel mogelijk wegnemen en efficienter gaan werken om zo de kosten te drukken.

Afspraak is dat de nieuwe portefeuillehouders de komende jaren tien procent bezuinigen op hun budget. In het nieuwe college keren Adri Duivesteijn (PvdA) en Arno Visser (VVD) terug. Nieuw in het Almeerse college zijn Ineke Smidt (PvdA), Ben Scholten (VVD), Rene Peeters (D66) en Berdien Steunenberg (CDA/ChristenUnie).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden