Niets lijkt Tilburg meer in de weg te staan na leegloop bij Geleen

Na de toch nog onverwachte leegloop bij ijshockeyclub Geleen, stevent Tilburg rechtstreeks op prolongatie van de landstitel af. Het is alleen nog de vraag wie de Brabanders na de jaarwisseling in de finale tegenover zich krijgen....

Van onze ijshockeymedewerker

AMSTERDAM

Voor die plaats zijn nu vier ploegen in de markt. Naast Geleen zijn het Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen. Rotterdam deed het weekeinde de slechtste zaken. Het verloor vrijdagavond van Nijmegen (6-3) en zaterdag van Eindhoven met 5-3.

Door de salarissen van de spelers noodgedwongen met 20 procent te korten, riep Geleen tevens het onheil over zich af. De begroting voor de rest van het seizoen mag dan zijn gered, sportief leverden de Limburgers veel in: Van de Thillart, Vanderhorst, Goeree, Herckenrath, Krüger, Schaafsma en Dandenault. Zodat coach Gatzos na deze exodus nog welgeteld één verdediger van niveau overhield. Het team werd aangevuld met jeugdspelers en 'recreanten'.

Het ambitieuze Eindhoven profiteerde van deze perikelen en trok de aanvallers Herckenrath en Krüger aan. Maar gezien de publieke belangstelling valt te bezien of de club deze financiële inspanningen tot het einde van het seizoen kan volhouden. 'Er worden tegenwoordig flessen wijn gezet op de vraag bij welke vereniging het eerst problemen zullen ontstaan', verklapte een Nijmeegs bestuurslid. 'En Eindhoven staat op het ogenblik hoog genoteerd.' Een positief punt viel nog wel te noteren vanuit Eindhoven, weet deze woordvoerder. 'Eindhoven is de enige club die het dubbele aantal seizoenskaarten heeft verkocht. Ze zijn van twee naar vier gegaan.'

Het cynisme overheerst in de ijshockeywereld nu de ene naar de andere club noodgedwongen moet saneren. Er zijn zelfs afspraken gemaakt op bestuursniveau tussen Nijmegen en Tilburg. Zo zou de landskampioen zich in het vervolg minder nadrukkelijk melden op de transfermarkt. Gevreesd wordt dat de Pellikaanhal volgend jaar minder snel vol zal lopen bij deze oninteressante competitie en dat het Nederlandse ijshockey niet is gebaat bij een zo eenzijdig verloop als deze jaargang.

COMPETITIE: eredivisie: Nijmegen - Rotterdam 6-3 (1-0, 2-1, 3-2), Tilburg - Dordrecht 8-3 (3-0, 1-1, 4-2); Eindhoven - Nijmegen 3-9 (2-1, 1-7, 0-1), Heerenveen - Geleen 2-8 (1-3, 0-3, 1-2), Eindhoven - Nijmegen 3-9 (2-1, 1-7, 0-1), Heerenveen - Geleen 2-8 (1-3, 0-3, 1-2), Rotterdam - Eindhoven 3-5 (2-0, 0-1, 1-4), Geleen - Tilburg 3-7 (0-1, 3-4, 0-2), Dordrecht - Heerenveen 4-4 n.v. (1-1, 1-2, 2-1, 0-0).

Stand: Tilburg 8-16, Geleen 8-12, Nijmegen 8-12, Eindhoven 8-7, Rotterdam 8-6, Heerenveen 8-2, Dordrecht 8-1.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden