Niet werken op papadag

Vaders moeten vier dagen gaan werken, dan breiden moeders hun kleine baan vanzelf uit naar vier dagen. Zo neemt de arbeidsparticipatie van vrouwen toe, zegt de FNV....

Een slecht plan. Er is een aanzienlijke groep vrouwen die in deeltijd werkt en die geen kinderen heeft. Sinds kort zijn de kinderopvangregelingen uitgebreid. Dit heeft er niet toe geleid dat vrouwen meer zijn gaan werken, terwijl er veel meer gebruik van de kinderopvangmogelijkheden wordt gemaakt. Leuk voor iedereen met kinderen, maar het voldoet niet aan de belangrijkste doelstelling; ‘uitbreiding van de arbeidsparticipatie van de vrouwen’. In Nederland hebben vrouwen meer dan genoeg mogelijkheden om werken met ouderschap te combineren. Steeds weer duikt de discussie op om uitbreiding van maatregelen om moederschap te kunnen combineren met werk. Al met al een onzinnig voorstel wat past binnen de huidige politiek correcte cultuur van pamperen. Dit voorstel gaat voorbij aan de belangrijkste reden waarom vrouwen massaal parttime werken. Ze willen het zelf en er is geen regering, geen man of geen werkgever die de Nederlandse vrouw op andere gedachten kan brengen.

Evert Jan Vermeer (39), p & o-adviseur, Amsterdam

Onderzoek wijst uit dat vrouwen substantieel minder gaan werken of stoppen omdat de bedrijfscultuur ze niet stimuleert om te blijven. Kinderen krijgen is dan een mooi excuus. Bovendien blijft de zorgtaak toch vaak bij de vrouw liggen, zelf als de mannen een papadag hebben. Ze willen vaak dan één dag thuis zijn met de kinderen en dan ook nog wat werken. Daar gaat het nu net om, die papa’s met hun papadag moeten niet nog ‘wat werken’ maar thuis koken, de was doen, hun eigen moeder bellen, naar de schoenmaker gaan, zwemspullen inpakken, met de kids naar de kapper, dokter, orthodontist gaan. Ik ken genoeg vrouwen die wel willen, de discussie aangaan en het goed geregeld krijgen. En ik ken genoeg bedrijven die wel willen investeren in hun vrouwelijk personeel en in de bedrijfscultuur. Resultaat is dat vrouwen wel willen en wel blijven. Het is kul om gewoon te zeggen dat de vrouwen niet willen. Lekker makkelijk ,dan ben je ervanaf! Evert Jan, ik ben het grondig met je oneens. Ik vind het ontzettend jammer dat iemand met zo’n mening op een belangrijke afdeling als p & o zit!

Vreneli Stadelmaier (45), bedrijfskundige/coach, Bussum

Helemaal mee eens. Ik zou als man gráág vier dagen willen werken om voor mijn kinderen te zorgen. Helaas blijken maar weinig organisaties bereid om mij in dienst te nemen als ik maar vier dagen in de week wil werken. Dat wordt hier niet gedaan, wordt er dan gefluisterd, zeker niet als kerel. Ik heb sterk het gevoel dat als je doorzet je carrière geschaad wordt. Hetzelfde geldt voor telewerken: ik heb actief telewerken en mobiel werken verkocht. De technische mogelijkheden zijn er. Rest nog de kwaliteit van het management in Nederland. Het lijkt alsof men er bang voor is. Met goed plannen en duidelijke afspraken is vier dagen per week werken of telewerken in vrijwel iedere functie te doen.

Roel (40), Voorburg

Een hele goede zet. Wij hebben nog geen kinderen, maar wel plannen. Ik wil graag veel blijven werken. Mijn man zou sinds kort ook vier dagen in de week kunnen werken, ‘mits de projecten het toelaten’. Waarschijnlijk laten echter weinig projecten dat toe, dus ik moet het eerst nog zien, dan geloven.

Ellis

Heel goed idee. In de praktijk gebeurt het al veel. Vierdaagse banen worden in de praktijk al zo serieus genomen dat ze feitelijk vaak gewoon als voltijds worden beschouwd. Dat betekent dus dat veel mensen het werk van vijf dagen nu in vier dagen proppen. Wel een belangrijk nadeel als twee ouders allebei vier dagen gaan werken!

Hein Coppes (38), afdelingshoofd, Tilburg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.