NICO DIJKSHOORN..................

NICO DIJKSHOORN

(...) Dat is toch dinges, aan de overkant, van die ene serie? Kom, hoe heet hij nou? Van die serie dat hij met dinges ergens naar toe gaat om iets te zoeken en dat hij dat niet vindt. Kut. Hoe heet hij nou? Kijk, nu krabt hij aan zijn zak. En aan zijn vingers ruiken. Ja hoor, lekker. Doe alsof je thuis bent. Hoe heet hij nou?

Nee, niet Edwin Rutten. Die doet instrumenten met zijn mond na. Als ik op een verjaardag een gedempt trompetje nadoe, daar hoor je nooit iemand over, maar als Ome Willem het doet, dan is dat een hele prestatie. Al Jarreau, die wil ik ook altijd doodslaan als hij Roof Garden doet, met die rare bekken. Hè, fuck, hoe heet hij nou? (...)

(...) Kijk, kijk, nu staat hij tegen een boom te pissen. Jij kent hem toch ook? Hij had vroeger allemaal van dat haar en dan kwam hij een kamer binnen, in die ene serie, en dan vroeg hij: is dinges hier? En die was er dan niet. Dat deed hij wel goed, moet ik zeggen. Dat zat blijkbaar heel dicht op zijn huid.

Jezus, duizend keer kan ik zijn naam zeggen. Hij is getrouwd geweest met die ene vrouw, met die wenkbrauwen en die viool. Nee, niet Hella de Jonge. Die heeft Freek en een viool. Ze doet het licht van zijn shows en ze schrijft boeken. Over drie jaar hoopt ze het wereldvoedselvraagstuk op te lossen. Hè, wat vervelend is dit. Hoe heet hij nou? Kijk, hij is klaar. Toe maar jongen. Niet nadruppelen en alles gewoon met één hand in die zwerversgulp proppen, waarom niet. (...)

(...) Hij doet ook die reclame voor thermisch ondergoed. Hoe heet hij nou? Jawel, die reclame heb je wel gezien? Tien jaar geleden stond hij nog Shakespeare te doen in de Stadsschouwburg, maar nu staat hij met een vleeskleurige onderbroek ergens midden in een bos en dan zegt hij: 'Heerlijk! Ik heb het warm!' Ik heb via via gehoord dat ze daar drie dagen over hebben gedaan. Kijk hem lopen, meneer de grote acteur, met zijn slappe broodje ham. Schouderham. Dan weet je genoeg. Armoe! (...)

(...) Och jezus, hij heeft ons gezien. Mijn god, wat is hij lelijk. Gewoon blijven lachen en terugzwaaien. Net doen alsof je hem kent. Ja, daaag, Acteurtje Ooit. Blijven lachen. Hij zwaait nog steeds. Blijven lachen. (...)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden