Netelenbos bereid Darwin op te nemen in eindexamens

Staatssecretaris Netelenbos van Onderwijs is er 'in principe' voorstander van de evolutietheorie van Darwin na 1998 op te nemen in het centraal schriftelijk eindexamen biologie voor vwo en havo, maar een definitief besluit daarover neemt ze op een later tijdstip....

Van onze verslaggeefster

DEN HAAG

Ze antwoordt dit op schriftelijke vragen van de kamerleden Bakker en Lambrechts van D66. De evolutietheorie stelt dat de mens van de aap afstamt en is daarom omstreden op christelijke scholen.

De zogeheten 'vakontwikkelgroep', die bezig is nieuwe examenprogramma's te ontwerpen voor de periode na 1998, is weliswaar voorstander van opneming van de evolutietheorie in het centraal schriftelijk, maar de scholen en onderwijsorganisaties zijn daar verdeeld over.

Ook de stuurgroep die bezig is met het ontwerpen van nieuwe profielen voor de tweede fase van het voortgezet onderwijs, moet nog met een definitief voorstel komen. Vervolgens moet Netelenbos de Onderwijsraad om advies vragen. Pas als dat allemaal is gebeurd, neemt zij een besluit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden