Net sluit zich rond voetbalmakelaar

De Joegoslavische voetbalmakelaar Ranko Stojic, die wordt verdacht van een poging tot omkoping bij de handel in spelers, houdt vol dat hij onschuldig is....

Van onze sportredactie

In een interview met de Volkskrant zegt Stojic dat hij op de gezondheid van zijn kinderen durft te zweren dat hij geen enveloppen bij Club Brugge heeft afgegeven. Twee assistent-trainers, René Verheyen en Hans Galjé, beweren het tegendeel. Zij hebben het als smeergeld bedoelde bedrag - naar verluidt 23 duizend gulden - afgegeven aan directeur A. Vanhove van Club Brugge.

Een derde assistent - Alex Querter - heeft inmiddels toegegeven te zijn omgekocht. Bij Club Brugge is het vermoeden gerezen dat Erik Gerets, destijds hoofdtrainer en nu in dezelfde functie werkzaam bij de Nederlandse landskampioen PSV, ook heeft meegeprofiteerd van de deal. Stojic zegt: 'Ik steek mijn handen voor Gerets in het vuur. Hij is onschuldig.'

Gerets is dinsdag ondervraagd door de onderzoekscommissie. Hij wilde niets zeggen over het verhoor.

Directeur Vanhove van Club Brugge heeft ondertussen in Belgische kranten nieuwe beschuldigingen uitgesproken aan het adres van voorzitter Van Raaij en manager Arnesen van PSV. Zij zouden nog met Stojic hebben onderhandeld nadat zij allang op de hoogte waren gebracht van de omkooppraktijken van de Joegoslaaf.

Stojic zou directeur Vanhove hebben voorgesteld bij de verhuizing van Eric Addo van Club Brugge naar PSV een miljoen gulden extra te vragen. Dat bedrag zou moeten worden verdeeld tussen Vanhove en Stojic. De directeur van Club Brugge zou daarop de contacten met de Joegoslaaf hebben verbroken en ook PSV op de hoogte hebben gebracht . Voor PSV was dat geen reden om van de verdere diensten van Stojic af te zien.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden