Nemo boos op platform

Het Wandelplatform-LAW betreurt dat Nemo, de Vereniging van Vrije Wandelaars, uit de organisatie is gestapt. Maar Nemo vindt dat het platform te weinig opkomt voor de belangen van de wandelaar, zoals het behoud van openbare voetpaden....

Nemo is gepikeerd dat het platform heeft gereageerd door Vincent Rottier buiten de deur te zetten. Rottier is coördinator van het Meldpunt Voetpaden dat door Nemo jaren geleden is ondergebracht bij het Wandelplatform. Rottier was gedetacheerd bij het platform. Volgens directeur Henk Dikker Hupkes is Rottiers gedwongen vertrek een logisch gevolg van de stap van Nemo.

Het meldpunt, waar wandelaars afsluiting van voetpaden kunnen melden, is volgens Peter Spruijt van Nemo feitelijk nog de enige activiteit waarmee het Wandelplatform nog opkwam voor de wandelaarsbelangen. Volgens Spruijt is het bestuur voornamelijk geïnteresseerd in het uitzetten van lange-afstandsvoetpaden. Samenwerking met boeren en milieuorganisaties, bijvoorbeeld met oog op Voetpadendagen en de Groene Maand, worden tegengewerkt. De Voetpadendagen gaan dit jaar niet door. Volgens Dikker Hupkes is dat een beslissing van Nemo zelf.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden