Nelin bereikt gemiddelde van bijna drie in competitie

Het aantal ongeslagen teams in de eredivisie driebanden is na de tweede speeldag al teruggelopen tot drie. Van het trio scoorde titelverdediger TAS in de tweede ronde het opvallendste....

De grootste uitblinker van het duel werd de pas 24 jaar geworden Dion Nelin. De Deen won met 50-11 in slechts zeventien beurten van Ad Koorevaar, die zijn zangkwaliteiten steeds meer te gelde weet te maken.

Koorevaar kwam nauwelijks op toeren, omdat Nelin als een wervelwind wist te scoren. Hij begon al met tien uit vijf en benadrukte nadien zijn overwicht met een serie van vijftien. Meteen gevolgd door een reeks van zeven. In twee beurten dus 22 punten, bijna de helft van de partij. In zeventien pogingen (inclusief een zeer fraaie reeks van acht als slot) was Dion Nelin uit. Het leverde hem een partijgemiddelde van bijna drie (2.941) op.

Aangezien ook Dick Jaspers na een moeizame start voldoende grip op het spel kreeg, wist de Nederlandse kampioen zijn Duitse tegenstrever Martin Horn met 50-23 in 26 beurten te verslaan. Een gemiddelde van bijna twee (1.923) voor de Brabander, die in zijn laatste elf beurten 41 caramboles bijeen tikte. Omdat ook Henk Habraken (1.666) en Tonny Carlsen (1.315) goed scoorden, werd als teamgemiddelde voor Heemstede 1.801 geregistreerd.

Etten-Leur won met 6-2 de Brabantse derby van Zundert. De enige overwinning van de gasten kwam op naam van Harrie van de Ven, die weer in Zundert is teruggekeerd en nog geen duel heeft verloren.

Crystal Kelly had het wat moeilijker tegen Hoeven, dat zich hevig verzette (5-3). Jean-Paul de Bruijn speelde met series van acht, negen en tien een knappe partij (1.923) tegen Aart Gieskens en gelijktijdig kon Frans van Kuijk ternauwernood remise maken tegen Gerwin Valentijn. Middels een serie van negen en twee in de gelijkmakende beurt kwam Van Kuijk uit een hechte omstrengeling (50-50). Door winstpartijen van Frédéric Caudron en Raymond Ceulemans won Crystal Kelly alsnog.

Hengelo won ook met 5-3 van KZA/Heemstede, één van de gepromoveerden. Raimond Burgman moest Francis Forton door twee achtereenvolgende series van acht laten gaan, maar haalde hem op tijd weer in. Toch wist Forton nog tot remise te komen.

Net terug van het trouwfeest van zijn zus won Christoph Rudolph met 50-21 in slechts 23 beurten van zijn landgenoot Stefan Galla. Ruud Nieuwenburg haalde voor KZA goede cijfers, want hij versloeg invaller Jens Eggers met 33-40 in maar 24 beurten.

De Utrechtse derby tussen nieuweling Chateau d'Ax en Palais des Sports eindigde in een eclatant succes voor Chateau d'Ax: 6-2.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden